PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Općinskom sudu u Supetru za danas najavljeno ročište u povodu tužbe gradonačelnice Marković protiv Poljoprivredne zadruge Supetar

Na Općinskom sudu u Supetru za danas, 10. srpnja, sazvano je ročište u povodu tužbe gradonačelnice Supetra Ivane Marković protiv Poljoprivredne zadruge Supetar. Kako saznaje BRAČ danas, na ročištu bi danas iskaze trebali dati svjedoci koji će biti ispitani na supetarskom sudu.

Jakšić prozvao Marković za odgovornost
Još u veljači supetarska gradonačelnica podignula je tužbu zbog priopćenja predsjednika Nadzornoga odbora Poljoprivredne zadruge Supetar Matka Jakšića koje je upućeno gradu Supetru, županiji, nadležnom Ministarstvu zaštite okoliša i energetike te medijima, a koje je BRAČ danas objavio 4. veljače ove godine. U tom priopćenju Jakšić je prozvao gradonačelnicu Marković za odgovornost zbog preuzimanja otpada na “Kupinovicu” s ostalih bračkih općina.

Supetrani su izigrani i dovedeni u zabludu
— Smatram da smo svi mi Supetrani izigrani i dovedeni u zabludu jer smo mislili da putem referenduma u lipnju prošle godine izražavamo svoje ustavno pravo, da odlučujemo o svojoj ekološkoj sudbini. Ali, referendum i ustavne tužbe koje je pokrenuo Grad (za osporavanje Odluke o dinamici zatvaranja odlagališta iz prosinca 2018.; koju je donio ministar), zaključujemo danas, bila su farsa. Farsa koja je koštala Grad Supetar 50.000 kuna troškova za referendum, a ustavne tužbe možda još toliko, stoji u priopćenju. Osim toga, u priopćenju se tvrdi kako gradsko Komunalno društvo nema dozvolu za gospodarenje otpadom, o čemu je, dodaje se, upoznato vijeće Grada Supetra te je upozoreno kako se radi o nezakonitom odlaganju otpada.

Ivana Marković: Na ružni je način iskoristio svoju funkciju
Gradonačelnica Marković napise Jakšića u priopćenju odbacila je kao neistinite. — Ovim putem vas obaviještavam da sam protiv Matka Jakšića, koji je na ružan način iskoristio svoju funkciju predsjednika Nadzornoga odbora Poljoprivredne zadruge Supetar, podnijela kaznenu prijavu radi klevete i naknadu štete, poručila je tada Marković. Dodala je kako razumije zabrinutost građana radi novononastale situacije te istaknula: — Uvjeravam vas da smo poduzeli sve što smo trebali da prihvatimo otpad bez ikakvih štetnih posljedica za Grad Supetar i stanovništvo. Podsjetila je da je Državni inspektorat 3. veljače obavio inspekcijski nadzor i utvrdio da se grad Supetar uskladio s Odlukom o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta. — Postupili smo prema rješenju Državnoga inspektorata kojim nam je naređeno preuzimanje miješanoga komunalnog otpada s područja ostalih Jedinica lokalne samouprave otoka Brača, pojasnila je Marković.

Još u veljači gradonačelnica Supetra Ivana Marković podignula je tužbu protiv predsjednika Nadzornoga odbora Poljoprivredne zadruge Supetar Matka Jakšića zbog priopćenja u kojem je prozvao gradonačelnicu za odgovornost zbog preuzimanja otpada ostalih bračkih općina na gradsko odlagalište “Kupinovicu”. Ročište u tom predmetu sazvano je za danas, 10. srpnja, u zgradi Stalne službe u Supetru Općinskoga suda u Splitu, a na njemu bi, kako saznaje BRAČ danas, trebali biti saslušani svjedoci (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...