Na popisu mjesta odakle su zaraženi danas se nalaze Postira, Supetar, Nerežišća i Sutivan

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas, 17. travnja, kod 312 osoba potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, a u protekla 24 sata obrađeno je ukupno 993 testa, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Rezultati testiranja pokazuju da je udio pozitivnih među testiranima visokih 31 posto.

Šest osoba iz Postira i Supetra
Nažalost, novozaraženih i danas ima na otoku Braču. Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, zaraženo je 6 osoba s područja Postira, zatim isto toliko osoba s područja Supetra te po 2 osobe iz Nerežišća i Sutivana.

Split, Kaštela i Sinj danas inaju najviše zaraženih
U Splitu je danas zabilježeno 109 zaraženih osoba. Na drugomu mjestu prema broju oboljelih je grad Kaštela s 30 dijagnosticiranih, a na trećemu Sinj s 19 novih slučajeva zaraze. Od ukupnoga broja novooboljelih, 221 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze ukupno 1.874 osobe.

U splitskoj bolnici od posljedica zaraze preminulo 5 osoba
Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalaze se 167 Covid pozitivnih osoba, dok je 15 pacijenata na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je pet osoba, od kojih je najmlađa imala 68 osoba, a najstarija 84 godine. Među preminulima je bila i jedna osoba s područja Brodsko-posavske županije. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus.

Foto: BRAČ danas

Podjelite:

You may also like...