PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na veličanstveni koncert Progledaj srcem u zagrebačkoj Areni pristigli i Bračani

Veličanstveni koncert duhovne glazbe ”Progledaj srcem’‘, u produkciji Laudato televizije (LTV), održan je 11. svibnja u zagrebačkoj Areni. Među gotovo 18.000 sudionika iz Hrvatske te okolnih zemalja pristigli su i ljubitelji duhovne glazbe s našega otoka koje smo primijetili u Areni Zagreb. Doznajemo da redovito dolaze na taj koncert koji je ove godine organiziran već 5. put u nizu. Rijeke sudionika uputile su se prema Areni; vidjeli smo ih kod našega dolaska kako radosni i u skupinama dolaze s različitih strana.

sudionici koncerta Progledaj srcem u zagrebačkoj Areni (foto: J. Bašić)

U gotovo trosatnomu programu toga duhovnoga koncerta izvedeno je oko tridesetak pjesama, a nastupilo je više od stotinu izvođača, i to vodeći glazbeni sastavi duhovne glazbe. Brojni zaljubljenici u duhovnu glazbu uživali su u zagrebačkoj Areni u koncertu koji su otvorili Alan Hržica, Domagoj Pavin i Petar Buljan molitveno slavljeničkim zazivima. Publiku je zatim oduševio Rafael Dropulić – Rafo, otpjevavši pjesmu “Otvoriti oči svojega srca”.

Kroz program znalački i vješto brojne posjetitelje vodili su s. Dijana Lončarek i Marin Periš, dok se “uživo” iz Kine javljao Josip Kežić u potrazi za investitorima koji bi trebali uložiti sredstva za spas Laudato TV. Među brojnim izvođačima nastupili su Hanna i sestre Halužan, zatim Alen Hržica, glazbeni sastavi Mihovil, Emanuel i Božja pobjeda, a sestre Palić najavile su i nastup Tonija Cetinskoga koji je otpjevao “Samo tvoja ljubav Bože”. Poslije nastupa poručio je kako ovako nešto nikada nije doživio.

Rafael Dropulić Rafo na koncertu Progledaj srce u zagrebačkoj Areni (foto: J. Bašić)

Povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji don Boris Jozić održao je duhovnu meditaciju, poručivši “Isus je živ”. Pozvao je okupljene u zagrebačkoj Areni da nose živoga Boga u svome životu i svojim bližnjima.
U svečanoj loži podršku koncertu izrazili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić. provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske dominikanske provincije o. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Josip Blažević, provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo, ravnatelj Hrvatskoga Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina, zatim izaslanik kardinala Josipa Bozanića don Borna Puškarić, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović Tomislav Madžar, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića Ljubo Jurčić, direktorica Laudato TV Ksenija Abramović i brojni drugi uzvanici.

na koncertu duhovne glazbe Progledaj srce okupilo se do 18.000 sudionika iz cijele Hrvatske (foto: J. Bašić)

Laudato TV i Udruga Ime dobrote kao organizatori koncerta zahvalili su Gradu Zagrebu, Gradskoj skupštini Grada Zagreba i medijskim pokroviteljima, sponzorima te dobročiniteljima i ljudima dobre volje na ostvarenju koncerta. Koncert “Progledaj srcem” počeo je s Hypo centrom 2014. godine na kojem se tada okupilo 2.000 posjetitelja, dok je prošle godine održan 21. travnja u Ciboni. I ovogodišnji prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za produkciju televizijskoga programa te medijske kuće.

zagrebačka Arena okupila je vodeće glazbene sastave duhovne glazbe na koncertu Progledaj srcem (foto: J. Bašić)na koncertu Progledaj srcem nastupili su brojni izvođači, njih tridesetak (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...