Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Načelnik Bola Tihomir Marinković u polugodišnjem izvještaju: “Općina Bol redovno prati potrebe svojih stanovnika: pomažemo socijalno ugroženim osobama i bolesnima, a našoj djeci nudimo mogućnost bavljenja mnogobrojnim aktivnostima”

Pod predsjedanjem Matka Bakovića (HDZ) u zgradi općine Bol održana je u srijedu, 13. studenoga, 6. sjednica Općinskoga vijeća. Unatoč najavi, sjednica nije započela usmenim izvješćem načelnika Tihomira Marinkovića (SDP) koji se neposredno pred početak Općinskog vijeća vratio sa službenoga puta, ali je zato vijećnicima dostavljeno pisano izvješće bolskoga načelnika.

Vijećnici su postavljali pitanja i dobivali odgovore
U izvješću načelnika Marinkovića za prvih šest mjeseci ove godine istaknuto je da su održane tri sjednice Općinskoga vijeća na kojima su vijećnici postavljali pitanja i dobivali odgovore. Osvrnuvši se na 1. sjednicu Općinskoga vijeća, podsjetio je da se na njoj raspravljalo o prošlogodišnjem teniskom turniru za žene, zatim o radu i programu Centra za kulturu općine Bol, a donosena je i odluka o visini paušalnoga poreza po krevetu te je izmijenjena odluka o koeficijentima za plaću sezonskih službenika i namještenika.

Boljanima se i za gradnju druge kuće daje popust
Na 2. sjednici vijeća, naznačeno je u izvješću, raspravljalo se o predloženom cjeniku prikupljanja otpada, donesena je odluka o komunalnim djelatnostima na području Općine kao odluka o naknadama za korištenje komunalne infrastrukture na pomorskom dobru i za korištenje javnih površina na području općine Bol. — Na istoj sjednici donesena je odluka o imenovanju ulica Put Zlatnoga rata i Put Murvice te je izmijenjena odluka o komunalnom doprinosu tako da se Boljanima i za gradnju druge kuće daje popust. Donesena je odluka o kupnji dijela vrta u teatrinu Dva ferala i donesena odluka o koeficijentu za obračun plaće pročelnika, istaknuto je u izvješću koje je dostavljeno vijećnicima.

O plaćama ravnateljice Centra za kulturu i općinske knjižnice
U osvrtu na 3. sjednicu Općinskoga vijeća, Marinković je podsjetio da se raspravljalo o izvršenju proračuna Općine za prošlu godinu. — Donesena je odluka o kratkoročnom zaduženju općine Bol, zatim odluka o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka, odluka o odvodnji otpadnih voda na području Općine te o mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina. Donesena je odluka o regulaciji plaće ravnateljice Centra za kulturu i općinske knjižnice te je donesena odluka o sufinanciranju nabavke nadgrobne ploče Anti Radiću, istaknuo je bolski načelnik.

Plaža Zlatni rat i ove je godine dobila jedno od mnogobrojnih priznanja
U izvještaju se osvrnuo i na uređenje šumice na plaži Zlatni rat u kojoj se, kako je naveo, “pruža ugostiteljska i trgovačka usluga iz 17 novih montažnih objekata”. — Plaža Zlatni rat i ove je godine dobila jedno od mnogobrojnih priznanja kao najljepša plaža na svijetu, ovoga puta od svjetske turističke platforme Big 7 travel, naglasio je Marinković. Podsjetio je i na završetak radova na uređenju Dječjega vrtića “Mali princ”, ustvrdivši kako se time “doprinosi demografskoj obnovi Općine”. — Uredili smo novu pješačku zonu u centru Bola i to na Rudini kod Osnovne škole, čime smo zaštitili naše đake, a građanima dali novi kvalitetni prostor za šetnju i druženje, istaknuo je.
Među vrijedne projekte načelnik Bola istaknuo je projekt dogradnje luke na Račiću, a zatim i projekt druge faze luke, odnosno produženje Veloga mosta i produženje mostića kod benzinske postaje.

Pomažemo socijalno ugroženim osobama i bolesnima
— Općina Bol redovno prati potrebe svojih stanovnika: pomažemo socijalno ugroženim osobama i bolesnima, našoj djeci nudimo mogućnost bavljenja mnogobrojnim aktivnostima. Općina Bol redovno je financirala rad Dječjega vrtića, Centra za kulturu, općinske knjižnice, DVD Bol, a prema svojim mogućnostima pomagala socijalno ugrožene osobe, istaknuo je u polugodišnjem izvješću načelnik.

Problemi u bolskom akvatoriju
Vijećnik Ivica Šćepanović pohvalio je angažman nadležnih službi u čišćenju poslije jučerašnjega nevremena. Osim toga, ukazao je i na probleme u bolskom akvatoriju, s čime su upoznati i predstavnici Županijske lučke uprave. — Predstavnici Županijske lučke uprave kazali su da lučki kapetan ima dosta obaveza te da obavlja i obiman posao u administraciji. Lučki kapetan bi trebao biti na raspolaganju ljudima, savjetovati ljude, organizirati određene stvari i pomoći, Ali, lučki kapetan ne radi svoj posao, rekao je vijećnik Šćepanović. Na kraju je istaknuo važnost da Bol dobije groblje koje će biti primjerenije. — Radimo na tome. Bit će. Svi to očekujemo, odgovorio je načelnik Marinković.
S 5 glasova za i 3 suzdržana vijećnici su usvojili polugodišnje izvješće načelnika Bola. U radu Općinskoga vijeća nisu sudjelovala trojica vijećnika koji su se unaprijed ispričali zbog nedolaska.

— Plaža Zlatni rat i ove je godine dobila jedno od mnogobrojnih priznanja kao najljepša plaža na svijetu, ovoga puta od svjetske turističke platforme Big 7 travel, naglasio je u polugodišnjem izvještaju načelnik Bola Tihomir Marinković. Podsjetio je i na završetak radova na uređenju Dječjega vrtića Mali princ, ustvrdivši kako se time “doprinosi demografskoj obnovi Općine” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...