Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Načelnik Kriznoga stožera Brača dao neopozivu ostavku: “Izgubio sam povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnoga stožera koji rukovodi borbom protiv epidemije”

Načelnik Kriznoga stožera otoka Brača Nikola Martinić Dragan jutros je ponudio neopozivu ostavku. O tome je obavijestio sve jedinice lokalne samouprave, odnosno grad Supetar i sedam bračkih općina. Osim toga, odlučio je putem Facebooka obratiti se i javnosti te im zahvaliti na povjerenju.

Priopćenje Nikole Martinić Dragana prenosimo u cijelosti:

Razlozi i profesionalni i privatni
Poštovani, sa žaljenjem vas izvještavam kako ovime dajem neopozivu ostavku na mjesto načelnika Kriznoga stožera otoka Brača. Razlozi za ovu moju odluku su i profesionalni i privatni.

Vrijeme pred nama ne trpi polovična rješenja
Profesionalno, smatram kako nas u razdoblju koje slijedi očekuju novi izazovi u borbi protiv epidemije, izazovi koji će od svih koji u istu na bilo koji način budu uključeni zahtijevati potpun angažman i apsolutnu predanost na njihovu polju djelovanja i unutar mogućnosti koje svatko od nas ima. U tom smislu, kao zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD Supetar, zapovjednik VOP Brač i odnedavno operativni član vatrogasnoga zapovjedništva Vatrogasne zajednice splitsko-dalmatinske županije objektivno prosuđujem kako će me te moje primarne dužnosti i obaveze spriječiti da se zadacima koji stoje pred načelnikom stožera posvetim na primjeren način, tj. u potpunosti i s maksimumom svojih znanja i sposobnosti, a kako spomenuh prije najiskrenije mislim da vrijeme koje je pred nama jednostavno ne trpi polovična rješenja.

Nespojivo mi je propisivati i potpisivati ono u što i sam sumnjam
S one privatne, osobne strane, priznajem kako sam prateći situaciju oko bolesti COVID-19 u našoj zemlji donekle izgubio povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera koji rukovodi borbom protiv epidemije iste. Kao profesionalac koji je od prvoga pravoga dana epidemije aktivno djelovao u njenom zaustavljanju i kao običan čovjek i odgovoran građanin za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno.

Ovaj put bez mene na čelu stožera
Napominjem na kraju kako ova moja ostavka ne znači da na moje znanje i sposobnosti više ne možete računati, ukoliko se to pokaže potrebnim, na raspolaganju sam vam u bilo kojem trenutku. Gospođo gradonačelnice, gospodo načelnici, cijenjene kolege članovi stožera, ponosan sam na vrijeme koje sam u ovoj krizi proveo s vama i na sve što smo zajedno u tom razdoblju postigli u očuvanju i zaštiti naše otočne zajednice, u nadi da ćete tako nastaviti i u vremenu koje dolazi ali ovaj put bez mene na čelu stožera, stoji u ostavci Nikole Martinić Dragana.

– Kao profesionalac koji je od prvoga pravoga dana epidemije aktivno djelovao u njezinu zaustavljanju i kao običan čovjek i odgovoran građanin za neke postupke i odluke rukovodećega tijela sustava unutar kojega sam djelovao jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno, stoji, između ostaloga, u ostavci koju je danas, 17. kolovoza, ponudio Nikola Martinić Dragan, načelnik Kriznoga stožera otoka Brača (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...