Grad Supetar

Načelnik Marinković upoznao vijećnike s projektima i aktivnostima na području Općine Bol: Projekt Luke u završnoj fazi dozvola, vatrogasni dom na savjetovanju prije natječaja za izvođača radova, a sportska dvorana pred lokacijskom dozvolom

Načelnik Općine Bol Tihomir Marinković (SDP) upoznao je vijećnike Općinskoga vijeća u Bolu u četvrtak, 18. ožujka, na prvoj ovogodišnjoj sjednici toga vijeća, sa značajnijim projektima i radovima koje izvodi Općina Bol.

S radovima se planira na jesen
Osvrnuo se prvo na projekt Luke Bol, značajan projekt čiji je nositelj Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije. Načelnik Marinković izvijestio je vijećnike da je projekt u završnoj fazi dozvola te izrazio nadu da će do ljeta dozvole biti ishođene kako bi se raspisao natječaj, a zatim na jesen krenulo s izvođenjem radova. U I. fazi radova planirana je gradnja nove luke, a u II. produženje Veloga mosta i mosta u blizini benzinske postaje.

Načelnik Marinković: Ići ćemo u postupak utvrđivanja odgovornosti
Govoreći o radovima u Ulici sv. Lucije ukazao je na probleme cijevi za odvodnju oborinskih voda koje su ranije montirane. U tomu projektu došlo je do problema, i to, kako je naveo, do denivelacije, a izvođač radova koji je te radove izvodio prije dvije godine je pogriješio. Načelnik je najavio da će se angažirati vještaka te će se ići u postupak utvrđivanja odgovornosti. Pojasnio je da je na natječaju izabran izvođač radova koji je te radove započeo. — Kad je otvorio radove, utvrdio je da je došlo do prethodno pogrešnoga postavljanja cijevi. On je započeo radove i već se radovi nisu mogli zaustaviti jer se oni jednostavno moraju napraviti. Tko je odgovoran, utvrdit će vještak, naglasio je Marinković vijećnicima koje je zanimalo tko je odgovoran zbog propusta u postavljanju cijevi.

Radovi u Murvici odvijaju se usporeno
Osvrnuo se i na radove u naselju Murvica te ustvrdio da se radovi odvijaju usporeno zbog nedostatka radne snage. — Unatoč tomu, radovi se izvode svaki dan. Oko 15. svibnja privodit ćemo kraju radove koji su u tijeku kako se ne bi išlo s betoniranjem ulice u lipnju s obzirom na turističku sezonu, pojasnio je Marinković. Načelnik je istaknuo i pitanje vatrogasnoga doma za potrebe bolskoga DVD-a, pojasnivši kako je vatrogasni dom od ponedjeljka na savjetovanju, a zatim će se ići na natječaj za izbor izvođača radova I. faze.

Pripreme za turističku sezonu su uobičajene i redovite
Spomenuo je i pitanje uređenja nove općinske zgrade. — U tijeku je postavljanje parketa. Radovi idu kraju, kratko je izvijestio Marinković. Govoreći o sportskoj dvorani u Bolu, rekao je da je taj projekt trenutno na ishođenju lokacijske dozvole te iznio kako se nada da će ona biti gotova za mjesec dana. Prvi čovjek Bola osvrnuo se i na pripreme usmjerene prema turističkoj sezoni. — Pripreme za turističku sezonu kroz aktivnosti “Grabova rata” su uobičajene i redovite. Nadamo se da će sve biti napravljeno do početka svibnja i da ćemo spremni ući u sezonu. Koju, sezonu, kakvu sezonu i s kojim turistima — vidjet ćemo, rekao je načelnik Marinković. Spomenuo je da do kraja tjedna započinje uređenje ulice uz obalu, a radi se o nastavku uređenja od dijela trga bolske Osnovne škole.

Načelnik Općine Bol Tihomir Marinković (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...