Načelnik Milne objavio natječaj za stipendiranje srednjoškolskih učenika i studenata: rok za podnošenje prijava s potrebnom dokumentacijom je do 30. listopada

Načelnik općine Milna Frane Lozić ovih je dana donio odluku o objavljivanju natječaja za ostvarivanje prava na isplatu novčanih potpora studentima i srednjoškolskim učenicima s prebivalištem u naseljima općine Milna za školsku i akademsku 2019./2020. godinu.

Za stipendiranje učenika 1. razreda traži se prosjek ocjena u 7. i 8. razredu od 4,50 i više

Milnarski načelnik natječaj je objavio u skladu s Odlukom o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata, a koja je objavljena u Službenom Glasniku općine Milna od 2011. godine. Prema objavljenomu natječaju, pravo na podnošenje zahtjeva za odobravanje novčane pomoći imaju učenici 1. razreda temeljem školskoga uspjeha koji su u 2018./2019. školskoj godini ostvarili prosjek ocjena u 7. i 8. razredu osnovne škole u visini od 4,50 i više te su upisani u prvi razred srednje škole, kao i učenici upisani u 2., 3. i 4. razred koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili prosječni uspjeh od 4,00 i više te imaju uzorno vladanje.

Socijalnu stipendiju ostvaruju podnositelji s prosjekom od 3,50 i više

Osim toga, pravo na podnošenje zahtjeva za odobravanje novčane pomoći imaju učenici i temeljem imovinskoga statusa, odnosno učenici koji će ostvariti pravo na tzv. socijalnu stipendiju, a koji su u 2018./2019. školskoj godini ostvarili prosjek ocjena u 7. i 8. razredu osnovne škole u visini od 3,50 i više te su upisani u 1. razred srednje škole, kao i učenici upisani u 2., 3. i 4. razred koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili prosječni uspjeh od 3,00 i više te imaju uzorno vladanje.

Za studente 1. godine traži se prosjek ocjena u 3. i 4. razredu od 4,00

Što se tiče stipendiranja studenata, pravo na podnošenje zahtjeva imaju studenti temeljem akademskoga uspjeha koji su u 2018./2019. školskoj godini ostvarili prosjek ocjena u 3. i 4. razredu srednje škole u visini od 4,00 i više te su upisani u 1. godinu studija, kao i studenti upisani u 2., 3. i 4. godinu studija koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili prosječni uspjeh od 3,00 i više.

Rok za dostavu prijava na natječaj je 30. listopada

Prijave s potrebnom dokumentacijom treba dostaviti na adresu Općine Milna s rokom za dostavu do 30. listopada ove godine, a tražena dokumentacija objavljena je na službenim mrežnim stranicama općine. O zaprimljenim prijavama odlučit će Povjerenstvo za dodjelu stipendija. Prema objavljenomu natječaju, stipendija će iznositi 500,00 kuna mjesečno. U javnomu natječaju istaknuto je i da pravo na podnošenje zahtjeva ne ostvaruju korisnici stipendija po drugoj osnovi, kao ni učenici čiji roditelji ili skrbnici nisu podmirili sve obveze prema općini Milna do trenutka objavljivanja natječaja. Od stipendije bit će izuzeti i učenici i studenti koji se obrazuju uz rad.

uvjeti za podnošenje prijava na objavljeni natječaj za stipendiranje srednjoškolskih učenika i studenata objavljeni su na mrežnim stranicama općine Milna (foto: iz arhive)

uvjeti za podnošenje prijava na objavljeni natječaj za stipendiranje srednjoškolskih učenika i studenata s područja općine Milna objavljeni su na mrežnim stranicama tamošnje općine (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...