PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Načelnik Nerežišća Svemir Obilinović priprema najmanje deset stipendija za učenike srednjih škola i studente s područja Općine

Načelnik općine Nerežišća Svemir Obilinović (HDZ) odlučio je u četvrtak, 9. siječnja, raspisati natječaj za ostvarivanje prava na stipendiranje učenika i studenata s područja Općina za školsku i akademsku 2019./2020. godinu.

Načelnik odredio Povjerenstvo koje će ocjeniti pristigle zamolbe
Natječaj je objavljen danas, 10. siječnja, na temelju Statuta općine Nerežišća i Pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja učenika i studenata s područja Općine. Za provedbu te odluke načelnik Obilinović odredio je Povjerenstvo koje će ocjeniti pristigle zamolbe za dodjelu novčane pomoći učenicima i studentima. U tom će povjerenstvu biti pročelnica Jedinstvenoga upravnoga odjela Ana Ranj, zatim zamjenica općinskoga načelnika Katarina Štambuk i službenica jedinstvenoga upravnog odjela Ivana Mrković Kusanović.

Povjerenstvo će dostaviti prijedlog liste kandidata načelniku na odluku
Prema odluci koju potpisuje načelnik Obilinović, Povjerenstvo će izvršiti provjeru pristiglih zamolbi i utvrditi prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija koju će dostaviti općinskom načelniku na konačnu odluku. Objavljena su dva natječaja; jedan se odnosi na studente, a drugi na učenike srednjih škola. I u jednom i drugom definirani su uvjeti za ostvarivanje prava na stipendiju, kao i dokumentacija koju je podnositelj zahtjeva dužan priložiti.

Nije dovoljan samo opći uspjeh u školovanju
Zanimljiv je i podatak da su kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu novčane potpore učenicima osim općega uspjeha u prethodnome školovanju, sudjelovanje na natjecanjima, zatim osvojene nagrade, postignuti rezultati, objavljeni radovi te deficitarna zanimanja. Iz natječaja je vidljivo da će Povjerenstvo razmatrati socijalne i ekonomske uvjete kandidata među pristiglim prijavama.

U natječaju određen iznos stipendija: učenicima će pripasti 400,00, a studentima 600,00 kuna
U natječajima, koje je objavila ta bračka općina, određen je i iznos koji će pripasti učenicima i studentima. Minimalno pet stipendija u iznosu od 400,00 kuna bit će dodijeljeno učenicima srednjih škola, dok će isti broj stipendija biti dodijeljen studentima, ali u iznosu od 600,00 kuna.

Rok za podnošenje prijava na natječaj je 15 dana
U natječaju je i naznačeno da je rok za podnošenje zahtjeva 15 dana od dana oglašavanja natječaja (zadnji dan za podnešenje prijava je 25. siječnja), koji je zainteresiranima dostupan na mrežnim stranicama općine Nerežišća i oglasnim pločama te bračke općine. Naznačeno je i da će sudionici javnoga natječaja o rezultatima biti obaviješteni zaključkom načelnika Obilinovića u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

načelnik općine Nerežišća Svemir Obilinović (HDZ) odlučio je u četvrtak, 9. siječnja, raspisati javni natječaj za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata s područja te bračke općine za školsku i akademsku 2019./2020. godinu, a natječaj je objavljen danas, 10. siječnja, na mrežnim stranicama Općine i službenim oglasnim pločama (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...