PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Načelnik obećao da će izvijestiti o gubitcima Vodovoda Brač, no to nije učinio iako su tražili vijećnici

Načelnik općine Bol Tihomir Marinković (SDP) najavio je još 15. rujna da će izvijestiti vijećnike Općinskog vijeća u Bolu o gubitcima komunalne tvrtke Vodovod Brač, a nakon što je iznio da je u srpnju i kolovozu ove godine potrošnja vode na području općine Bol bila na razini od 75 posto prošlogodišnje.

No, unatoč obećanju bolski načelnik to nije učinio.

Šćepanović se pita: Zar i Općina Bol nije dio vlasništva?
Podatke o gubitcima u bračkomu Vodovodu informaciju je tada zatražio nezavisni vijećnik Ivica Šćepanović. — Jesu li vam ti podaci poznati načelniče? Zar i Općina Bola nije dio vlasništva bračkoga Vodovoda? Zar nemamo našega predstavnika u Skupštini Vodovoda?, pitao je na 6. sjednici vijeća Šćepanović prvoga čovjeka općine Bol.

Obećao pripremiti podatke za sljedeću sjednicu
Načelnik Marinković tada je rekao kako tražene podatke može pripremiti za sljedeću sjednicu vijeća. Tek je dodao kako postoje gubitci u poslovanju te tvrtke koja se, treba istaknuti, nalazi u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na Braču. No, sjednica vijeća održana je 27. studenoga, ali na njoj nije bilo ni riječi o poslovanju Vodovoda Brač.

Uživa povjerenje Općine Bol
Treba dodati kako je Vodovod Brač proteklu poslovnu godinu završio s gubitkom od 738.912 kuna. Prema podacima FINE, to bračko poduzeće u 2019. godini ostvarilo je prihode od 22.461.428 kuna, ali su ukupni rashodi bili veći i iznosili su 23.200.340 kuna. Unatoč tomu, direktor te tvrtke Tonči Trutanić uživa povjerenje Općine Bol koje mu je iskazano i za posljednjem reizboru krajem listopada prošle godine.

načelnik Općine Bol Tihomir Marinković (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...