Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Načelnik Ranko Blažević: “Redovito pratimo učenike srednjih škola i studente”. U Proračunu općine Sutivan za ovu godinu osigurano 50 tisuća kuna za stipendiranje

Načelnik općine Sutivan Ranko Blažević objavio je u petak, 10. siječnja, natječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima srednjih škola s područja opčine Sutivan za školsku i akademsku 2019./2020. godinu.

Učenicima srednjih škola stipendija iznosi 500,00 kuna, a studentima 1.000,00 kuna
Općina Sutivan će, prema objavljenom natječaju, dodijeliti tri stipendije za troje učenika srednjih škola u iznosu od 500,00 kuna mjesečno, a bit će dodijeljene i tri studentske stipendije od 1.000,00 kuna mjesečno.

Ranko Blažević: Za stipendiranje učenika i studenata u proračunu smo planirali 50.000,00 kuna
— Već redovito pratimo učenike srednjih škola i studente s područja naše Općine. Studente pomažemo s 1.000,00 kuna mjesečno, a učenike srednjih škola s 500,00 kuna. Tako smo i u prošloj školskoj i akademskoj godini dodijelili stipendije studentima i učenici, njih sedmero, koji su se javili na natječaj, rekao nam je načelnik Sutivana. Blažević je istaknuo da je i u ovogodišnjem proračunu, koji je donesen na 21. sjednici Općinskoga vijeća 19. prosinca prošle godine, za stipendiranje učenika i studenata planirano 50.000,00 kuna.

Pravo na stipendiju ne ostvaruju učenici i studenti koji primaju neku drugu stipendiju
Pravo na stipendiju mogu ostvariti oni učenici i studenti koji imaju stalno prebivalište na području općine Sutivan u neprekidnom trajanju od najmanje 5 godina, zatim imaju status redovitoga studenta, odnosno učenika od drugoga do četvrtoga razreda srednje škole te ne ostvaruju stipendiju od nekoga drugoga davatelja.

Provedbu postupka natječaja obavit će posebno Povjerenstvo
— Stipendija se dodjeljuje od mjeseca rujna do mjeseca lipnja školske 2019./2020. godine, odnosno od mjeseca listopada do mjeseca srpnja akademske 2019./2020. godine, stoji u tekstu natječaja koji se nalazi objavljen na mrežnim stranicama općine Sutivan. Osim toga, naznačeni su kriteriji i broj bodova na temelju kojih će se vršiti odabir kandidata kojima će se dodijeliti stipendije. Prema riječima načelnika Blaževića, provedbu postupka natječaja, bodovanje i rangiranje kandidata obavit će posebno Povjerenstvo za dodjelu stipendija.

Rok za prijavu na natječaj je 15 dana
U tekstu natječaja istaknuto je i da je rok za podnošenja prijava na natječaj za dodjelu stipendija 15 dana od dana objave natječaja, a prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendije bit će objavljen na oglasnoj ploči i web stranici općine Sutivan.

općinski načelnik u Sutivanu Ranko Blažević objavio je u petak, 10. siječnja, natječaj za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata u školskoj i akademskoj 2019./2020. godini. Za učenike stipendija će iznositi 500,00 kuna, a studente 1.000,00, i to za vrijeme školske, odnosno akademske godine (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...