PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Načelnik Tihomir Marinković: Bolske financije su stabilne, a sezona bi nam trebala omogućiti da preživimo zimu

Načelnik Bola Tihomir Marinković (SDP) osvrnuo se na turističku sezonu, ustvrdivši kako je ona pri kraju. — Sezona je ispod planiranoga, a iznad očekivanoga, svakako nedovoljna u odnosu na prethodnu godinu, poručio je, dodavši kako su u Bolu u početku očekivali da će sezona biti bolja od prethodne.

S prilično napora trebat će dočekati sljedeću turističku sezonu
— Trebali smo raditi korekcije i promjene planova, i to na bazi procjena viših instanci, prije svega Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, rekao je bolski načelnik i poručio: — Sezona će nam ipak omogućiti da preživimo zimu i s poprilično napora dočekamo turističku sezonu sljedeće godine.

Kaže da su financije stabilne, a proračun srezan s 26,2 na 16,7 miijuna kuna
Osvrnuvši se na stanje oćinskih financija, istaknuo je da su one stabilne. — Nadam se da ćemo uspjeti uz dobro planiranje i veliku štednju privesti kraju ovu godinu te stabilno započeti sljedeću godinu, rekao je Marinković. Treba podsjetiti da je bolski proračun doživio ozbiljno smanjenje, a prvotno planiranih 26,2 milijuna kuna rebalansom je uoči turističke sezone srezano na 16,7 milijuna kuna.

O građevinskim radovima i prikupljanju otpada
Govoreći o građevinskim radovima, ustvrdio je da je sezona izvođenja radova počela ranije, ali da bi izvođači pri tom trebali paziti da ne ometaju goste koji su u Bolu. Marinković se osvrnuo i na provedbu prikupljanja otpada na području Općine te ustvrdio da je, unatoč brojnim primjedbama, ostvaren jedan veliki stupanj suradnje po tom pitanju, kako Boljana tako i njihovih gostiju.

Ne pridaje se velika pozornost provedbi mjera
Marinković nije mimoišao ni pitanje epidemije koronavirusa i pojačanih epidemioloških mjera. Upozorio je kako se još uvijek u institucijama te u ugostiteljskim objektima ne pridaje velika pozornost provedbi epidemioloških mjera. U tom kontekstu dotaknuo se i pitanja Kriznoga stožera otoka Brača koji će se, kako je rekao, sastajati samo po potrebi, odnosno prema procjeni struke, dok će odluke donositi županijski i lokalni stožeri civilne zaštite. Osvrnuo se i na rad Centra za kulturu općine Bol, dodavši kako je plan rada te ustanove bio znatno reduciran s obzirom na financijska sredstva i zbog opasnosti od okupljanja. Nije mimoišao spomenuti i potporu Općine u obrazovanje te naglasio kako se uredno prati rad Srednje škole Bol iz sredstava koja su planirana, a u Dječjem vrtiću “Mali princ” izvršen je upis djece, osim dvoje čiji roditelji ne ispunjavaju uvjete.

Vatrogasno vozilo s nedostacima, čeka se izvješće vještaka
Poseban je problem općinarima vatrogasno vozilo za potrebe bolskoga DVD-a, koje je iz Slovenije isporučeno u Bol, ali s određenim nedostacima. Općina još nije dobila kompletno izvješće vještaka, pa će zato zatražiti i dodatno očitovanje i tražiti umanjenje računa. Marinković je dodao kako pri tom treba izbjeći sudski spor. Na kraju se osvrnuo i na ukinutu jutarnju autobusnu liniju iz Bola za Supetar, dodavši kako će se u razgovoru s upravom prijevoznika “Arriva” trebati iznaći rješenje po tom pitanju. Prema voznomu redu toga prijevoznika, prva autobusna linija iz Bola za Supetar prometuje s polaskom tek u 10.45 sati.

— Nadam se da ćemo uspjeti uz dobro planiranje i veliku štednju privesti kraju ovu godinu te stabilno započeti sljedeću godinu, rekao je načelnik Bola Tihomir Marinković (SDP), nakon što je uoči turističke sezone bolski proračun s 26,2 miliujuna kuna rebalansom već srezan na 16,7 milijuna kuna (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...