Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio da je u Hrvatskoj 418 osoba oboljelo od koronavirusa; 10 osoba na respiratoru, radi se o kroničnim bolesnicima

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je danas, 25. ožujka, na redovitoj konferenciji za novinare da je u Hrvatskoj do sada od koronavirusa oboljelo 418 osoba.

Na respiratoru 10 oboljelih
Ministar zdravstva dr. Vili Beroš izvijestio je da je do sada obavljeno 3.392 testiranja. Na respiratoru je u ovom trenutku 10 bolesnika, od čega 7 bolesnika u Zagrebu, 2 u Osijeku i 1 u Rijeci. Ministar Beroš rekao je da je prosječna dob bolesnika na respiratoru 61 godina te je riječ o bolesnicima s ostalim kroničnim bolestima.

Izliječeno 16 osoba
— U ovom trenutku nema značajnijem zdrastvenoga pogoršnja drugih bolesnika, rekao je ministar Beroš. U Hrvatskoj je jučer u 16.00 sati bilo potvrđeno 382 slučaja infekcije koronavirusom. Do sada je izliječeno 16 osoba, a jedna je osoba, koja je bila pozitivna na koronavirus, preminula.

Pozitivno na koronavirus 15 bolničkih liječnika
Ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak izvijestio je da je u ovom trenutku više od 2.000 bliskih kontakata zaraženih. — Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih; 57 posto su muški, 43 posto zaraženih su žene. Imamo 15 bolničkih liječnika koji su pozitivni, 7 medicinskih sestara i 1 liječnika opće prakse, pojasnio je dr. Capak.

Ukidaju se komercijalni letovi
Načelnik Stožera civilne zaštite RH ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je ukidanje komercijalnih letova. Božinović je istaknuo da mjere daju određene rezultate, dodavši kako se ne smije “podcijeniti neprijatelja s kojim se nosimo”. — Svi se moramo organizirati prema uputama, svaki građanin, svaki poslodavac. Naši se životi mijenjaju i sve će se više morati organizirati prema stručnim uputama epidemiologa, i to za duže razdoblje. Upute moraju postati nulti zakon za svaku profesiju i svakoga od nas. Osobna higijena i socijalna distanciranost su temelj. Jedini način zaustavljanja širenja virusa je poštivanje ovakvoga režima života, poručio je ministar Božinović.

Ministar zdravstva dr. Vili Beroš izvijestio je danas, 25. ožujka, na konferenciji za novinare da je u Hrvatskoj do sada oboljelo 416 osoba, a što je povećanje broja zaraženih kod 36 osoba (izvor: vlada.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...