Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

NAGLI RAST ZARAŽENIH Među novooboljelima pozitivne dvije osobe iz Nerežišća, a jedna iz Pučišća

Od ukupno 864 obrađena testa 109 osoba pozitivno je na koronavirus, izvijestio je danas, 9. rujna, Stožer civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a nakon što je izvješće o provedenim testiranjima podnio županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Najveći broj novozaražeenih iz Splita, Solina i Kaštela
Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, 54 novozaražene osobe su s područja grada Splita, 13 iz Solina, 11 iz Kaštela, 5 iz Sinja, 4 iz Zmijavaca i Podbablja, 3 iz Imotskoga, 2 iz Klisa i Nerežišća te po 1 osoba iz Dicma, Dugoga Rata, Hvara, Lećevice, Makarske, Marine, Muća, Omiša, Podgore, Pučišća i Trogira.

Čak trećina novooboljelih su kontakti
Od 109 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 38 osoba kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Preminule dvije osobe u splitskoj bolnici
U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.357 osoba. U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalaze se 72 koje su pozitivne na Covid, a 7 osoba je na respiratoru. Splitski KBC izvijestio je da su u protekla 24 sata preminule dvije osobe, ženska osoba u 89. godini i muška u 77. godini života. Preminule osobe su uz ostale komorbiditete bile pozitivne i na COVID-infekciju, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Među novozaraženima danas, 9. rujna, je i jedna osoba iz Pučišća te dvije osobe iz Nerežišća, priopćio je Stožer civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji (foto: J. Bašić)

 

Podjelite:

You may also like...