Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Najavljene strožije mjere u borbi protiv koronavirusa

Načelnik Nacionalnoga stožera civilne zaštite dr. Davor Božinović najavio je danas, 24. studenoga, da će Nacionalni stožer do sutra pripremiti znatno strožije mjere u borbi protiv koronavirusa. Mjere bi, prema riječima ministra Božinovića, trebale stupiti na snagu krajem tjedna i bit će u primjeni do Božića.

Ministar Božinović: Brojevi ne padaju i idemo s novim mjerama
— Sutra će Stožer pripremiti novi set mjera s kojima ćemo upoznati župane i vrijedit će negdje do Božića. Radi se o oštrijim mjerama, neki misle da su ove mjere dostatne, ali brojevi ne padaju i idemo s novim mjerama imajući u vidu da je ovo duga bitka, izjavio je Božinović novinarima nakon sastanka u vladi koji je održan sa županima.

Najstrože mjere u drugom valu epidemije
Mjere su, kako je rekao ministar, usmjerene na ugostiteljstvo i kulturu te dijelom i na obrazovanje. — Donosimo mjere koje su s jedne strane za zaštitu života ljudi, a s druge strane moramo razmišljati i o tome da se ekonomski preživi i koliko zatvaranja mogu imati negativni utjecaj na mentalno stanje nacije, kazao je Božinović.

Mjere prvo pred vladu pa župane
Ministar je najavio da će mjere prvo biti pripremljene za uži kabinet vlade, zatim će biti dane na uvid županima, tako da bi, prema njegovim riječima, do kraja tjedna mogle stupiti na snagu. Naglasio je da će to u drugomu valu epidemije biti najstrože mjere koje će imati za cilj zaustaviti širenje virusa i pomoći zdravstvenomu sustavu.

načelnik Nacionalnoga stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova dr. Davor Božinović najavio je danas, 24. studenoga, strožije mjere u borbi protiv koronavirusa, a koje bi se trebale početi primjenjivati krajem tjedna

Podjelite:

You may also like...