Grad Supetar

NAJNOVIJE IZVJEŠĆE U Splitsko-dalmatinskoj županiji 14 posto testiranih pozitivno na koronavirus

Od ukupno 742 obrađena testa kod 107 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, priopćio je danas, 11. ožujka, županijski Stožer civilne zaštite nakon izvješća tamošnjega Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo.

Među pozitivnima na virus Covid-19 su i dvije osobe s otoka Brača, i to iz Supetra i Postira.

Iz Splita 44 nova slučaja zaraze koronavirusom
I danas je najveći broj novozaraženih iz grada Splita, njih 44, a na drugomu mjestu su gradovi Makarska i Sinj gdje je zabilježeno po 8 novih slučajeva zaraze. U Tučepima je zaraženo 5 osoba, 4 iz Kaštela i Solina, 3 iz Klisa, Omiša i Trilja, 2 iz Dugoga Rata, Imotskoga, Jelse, Lokvičića, Muća, Otoka, Podstrane i Visa te 1 osoba iz Brela, Hrvaca, Podbablja, Podgore, Trogira, Vrlike i Zagvozda.

Raste broj osoba kojima je određena mjera samoizolacije
Od ukupnoga broja novooboljelih, 65 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1.884 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 60 Covid pozitivnih osoba, dok je 12 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminula je muška osoba u 72. godini. Uz brojne komorbiditete osoba je bila pozitivna i na koronavirusnu infekciju.

Od ukupno 742 obrađena testa kod 107 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, priopćio je danas, 11. ožujka, županijski Stožer civilne zaštite nakon izvješća tamošnjega Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...