Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Najveća su očekivanja od novoga groblja; o njegovu preseljenju raspravlja se već punih 130 godina

Raspravljajući krajem 2019. godine o investicijskim ulaganjima, odnosno željama za sljedeće tri godine, od 2020. do 2022., vijećnici Općinskoga vijeća u Bolu tada su izglasali trogodišnji plan investicija.

Kako javlja tamošnji lokalni portal boljani.info, među investicijama se nalaze uređenje plaže Potočine – Borak – Bjenačica, uređenje Postirske i Vukovarske ulice, rekonstrukcija zgrade Zavičajnoga muzeja na Račiću, adaptacija zgrade na Loži za općinske službe, izgradnja ceste u R3 zoni, uređenje parka iza ambulante i galerije Dešković, uređenje Doma na Vidovoj gori te početak izgradnje novoga groblja.

Trogodišnji plan produžen za jednu godinu
Zbog poznate situacije s koronavirusom i smanjenim prihodima, od navedenih investicija počela se realizirati u 2020. godini adaptacija općinske zgrade na Loži, uređen je privatni park iza ambulante i galerije Dešković. Ovogodišnjom odlukom na 8. sjednici trogodišnji plan je produžen za jednu godinu (2021. – 2023.) i dopunjen s nove dvije investicije, i to difuznim hotelom na Murvici i Pučiškom ulicom.

O preseljenju groblja raspravlja se već punih 130 godina
Najveća su očekivanja od novoga groblja. O potrebi preseljenja groblja raspravlja se već punih 130 godina (od 1830.). Godinama se konkretno govori o lokaciji kod sv. Lucije, a još se ne zna koliko je obitelji zainteresirano za kupovinu. Zna se da Općina treba izgraditi prostor za oproštaj, kapelicu, parkiralište, općinske grobove (barem desetak) te grube radove za grobove koje su dobili vlasnici parcela, a kojih je Općina otkupila za groblje, piše boljani.info.

Lokacija novoga groblja u Bolu (izvor: lokalni portal boljani.info)

Podjelite:

You may also like...