Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Nakon što je otpuštena kući iz KBC-a, u Pražnicama preminula žena kod koje je potvrđen koronavirus

Načelnik Pučišća Marino Kaštelan objavio je na Facebooku u ponedjeljak, 7. prosinca, najnovije informacije vezane uz trenutnu epidemiološku situaciju na području te Općine, kao i rezultate obavljenih testiranja tamošnjih stanovnika.

Izrazio je zabrinutost zbog rezultata testiranja.

Od 10 testiranih osoba 3 su pozitivne
Načelnik Kaštelan istaknuo je da je prošloga tjedna testirana 41 osoba s područja Općine Pučišća, od kojih 10 iz administrativnih razloga, kao što su putovanje izvan Hrvatske te prijam u bolnicu, a 31 osoba zbog sumnje na zarazu koronavirusom. — Od toga smo imali 23 pozitivna, 10 negativnih i 8 nevažećih rezultata. Zabrinjava činjenica da smo od 10 osoba koje su testirane iz administrativnih razloga, imali 3 s pozitivnim nalazima, objavio je načelnik Kaštelan.

Testovi za potrebe osnovne i srednje škole te dječjega vrtića
Naglasio je da je protekloga tjedna nabavljeno i 60 komada brzih antigenskih testova. — Testovi se koriste iz predostrožnosti u žurnim slučajevima, uglavnom za potrebe osnovne i srednje škole te dječjega vrtića. Od 7 testiranja brzim testovima do sada smo imali 1 pozitivan rezultat, objasnio je Kaštelan.

U Pražnicama preminula žena koja je pozitivna na Covid
No, s područja te bračke općine stiže nažalost i novi smrtni slučaj. — Nakon što je u četvrtak obrađena u KBC-u Split, testirana i otpuštena kući, u petak je nažalost u Pražnicama preminula jedna ženska osoba, rođena 1935. godine, koja je naknadno potvrđena kao pozitivna na SARS-Cov-2, poručio je pučiški načelnik.

Osnovna škola u Pučišćima nastavu održava online
Osvrnuvši se na epidemiološku situaciju u odgojno-obrazovnim ustanovama, načelnik Kaštelan istaknuo je da je na prijedlog Stožera civilne zaštite općine Pučišća, a uz suglasnost županijskoga Stožera civilne zaštite i Splitsko-dalmatinske županije kao osnivača, Osnovna škola u Pučišćima prešla na online nastavu.

U dva dana na testiranju 41 osoba, 37 ih je sa simptomima
— Danas i sutra na testiranje je upućena ukupno 41 osoba s područja općine Pučišća, od čega 8 s nevažećim rezultatom od prošloga tjedna. Od toga broja njih 37 imalo je ili još uvijek ima prisutne simptome te je za većinu s priličnom sigurnošću moguće utvrditi način potencijalne zaraze, a samo 4 osobe testiraju se kao bliži kontakti radi epidemiološke analize, iako nemaju razvijene simptome. Otprilike četvrtina svih testiranih u zadnjih desetak dana pripada nekoj od rizičnih skupina, objavio je Kaštelan.

načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...