Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

NAKON STO POSTO OBRAĐENIH MJESTA: U X. izbornoj jedinici HDZ osvojio sedam, a SDP-ova koalicija tri mandata; Vili Beroš osvojio simpatije više od 35 tisuća birača, dok je za Arsena Bauka glasalo nešto više od 13 tisuća

Nakon što je Državno izborno povjerenstvo obradilo sva biračkih mjesta u X. izbornoj jedinici, HDZ je uvjerljivo slavio nad listom SDP-ove koalicije na parlamentarnim izborima. U toj izbornoj jedinici HDZ je tako osvojio sedam, a RESTART koalicija tri saborska mandata.

Beroš osvojio najveći broj glasova
Nositelj HDZ-ove liste Vili Beroš osvojio je najveći broj prefencijalnih glasova, njih više od 35.678, dok je Andrej Plenković kao nositelj liste I. izborne jedinice osvojio oko 32.208 preferencijalnih glasova. Mandat u Saboru s liste HDZ-a osigurali su: Vili Beroš, Mato Franković, Ante Mihanović, Branko Bačić, Blaženko Boban, Goran Dodig, Andro Krstulović Opara. Na listi za Hrvatski sabor natjecala se i Danica Baričević iz Supetra.

Izborni debakl RESTART koalicije
RESTART koalicija na parlamentranim izborima doživjela je pravi debakl. U X. izbornoj jedinici na proteklim izborima prije 4 godine osvojili su četiri saborska mandata, dok na ovim izborima nisu uspjeli obraniti niti broj dosadašnjih mandata. Nositelj liste Arsen Bauk osvojio je 13.466 glasova, odnosno 34,27 posto. Prema broju preferencijalnih glasova, na drugom mjestu je Branko Grčić s 3.055 glasova, dok je Ivana Marković osvojila 1.813 preferencijalih glasova. Četverogodišnji mandat u Hrvatskom saboru osigurali su Bauk, Grčić i Katica Glamuzina koja je osvojila tek 446 preferencijalna glasa, ali je zato na toj listi RESTART koalicije bila druga.

HDZ osvojio 66 saborskih mandata
Nakon 99,9 posto obrađenih mjesta DIP je objavio neslužbene izborne rezultate prema kojima je HDZ osvojio 66 mandata, SDP-ova koalicija 41 mandat, Domovinski pokret 16 mandata, MOST 8 mandata, Platforma Možemo 7 mandata, Pametno, Fokus, SSIP 3 mandata, dok su po 1 mandat osvojili HNS i Reformisti.

HDZ-ova lista u X. izbornoj jedinici, predvođena Vilijem Berošem, osvojila je sedam saborskih mandata na parlamentarnim izborima koji su održani u nedjelju, 5. srpnja

Podjelite:

You may also like...