PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Nastavlja se pad broja osoba u samoizolaciji. Bračani se ozbiljno pridržavaju izdanih mjera i uputa

Od jučer se 28 osoba nalazi u samoizolaciji i pod stalnim nadzorom policije i liječnika, priopćio je danas, 2. travnja, Krizni stožer Brača, koji svakodnevno objavljuje podatke vezane uz epidemiju koronavirusa, kao i mjere opreza koje se primjenjuju u suzbijanju epidemije koju je uzrokovao novi smrtonosni virus.

Na Braču nema oboljelih
Treba istaknuti da na Braču nema osoba zaraženih koronavirusom. Bračani su vrlo ozbiljno prihvati mjere koje izdaje Nacionalni stožer civilne zaštite, a nema zabilježenih ozbiljnijih kršenja, kao ni okupljanja. I dalje su na snazi posebne mjere opreza koje imaju za cilj suzbiti širenje koronavirusa.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji oboljelo 146 osoba
Na području Splitsko-dalmatinske županije od koronavirusa oboljelo je 146 osoba, što je za 18 više u razdoblju od 24 sata. Za razliku od otočana iz Splita već dolaze informacije o kršenjima izdanih mjera, od okupljanja na otvorenim prostorima pa čak do rada nekih ugostiteljskih objekata, zbog čega je, kako izvješćuju mediji, intervenirala sanitarna inspekcija Državnoga inspektorata, a neki su objekti i prisilno zatvoreni uz izricanje novčanih kazni. Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti dr. Alemka Markotić danas je poslala poruku Dalmatincima: — Pokažite da ste bolji od drugih, ne dajte da se korona širi, rekla je Markotić.

Od nedjelje se primjenjuju e-Propusnice
Od danas je dostupan i sustav e-Propusnice koji omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS-a (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

U petak male izmjene u plovidbi
Iz bračkoga Kriznoga stožera obavijestili su da će u petak, 3. travnja, doći do manje izmjene u plovidbi trajekata, pa će trajekt iz Supetra za Split isploviti umjesto u 12.30 sati u 13.00 sati, i to na traženje Gradskoga društva crvenoga križa Brač, a kako bi krv prikupljena na akciji dobrovoljnoga darivanja na vrijeme stigla na avion za Zagreb.

Na Braču su otočani ozbiljno shvatili epidemiološke mjere kopje izdaje Nacionalni stožer civilne zaštite. Ugostiteljski objekti su zatvoreni, a stanovnici oprezni i u svojim domovima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...