Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Nastavljaju se testiranja na Braču; danas će se uzimati uzorci zaposlenicima tvornice “Sardina”

Iako su rezultati posljednjih testiranja na Braču više nego dobri, epidemiološka služba iz Splita danas, 18. svibnja, nastavlja s testiranjima.

Preventivno testiranje zaposlenika “Sardine”
Kako saznaje BRAČ danas, testiranja će se provesti među zaposlenicima “Sardine” u Postirima. U toj tvrtki, doznali smo, nekoliko je radnika pozitivno na covid-19, a s obzirom da brački ribarski div zapošljava i na stotine radnika, preventivno će se obaviti testiranja.

Iz uprave nije stigao odgovor
Potvrdu smo zatražili i od same uprave još 11. svibnja. Poslali smo upit o točnom broju pozitivnih radnika, zatim o uputama i preporukama o mjerama koje se provode u tvornici te hoće li zbog pojave žarišta infekcije na otoku, a kako su brojni zaposleni iz drugih bračkih mjesta, doći do pooštravanja mjera. Nažalost, do pisanja ovoga teksta iz “Sardine” nam nije stigao odgovor.

Portal je u posjedu dopisa direktora tvrtke
BRAČ danas došao je zato do dopisa koji je direktor tvrtke Mislav Bezmalinović uputio radnicima, a odnosi se na mjere koje se trebaju poštivati za vrijeme trajanja epidemije. U obavijesti je, između ostaloga, naglašeno obvezno poštivanje preporuka epidemiologa o socijalnom distanciranju, kako tijekom rada, tako i u slobodno vrijeme. — Pri ulasku u tvornicu obavezno je mjerenje temperature. U slučaju pojave simptoma koji bi mogli ukazivati na koronavirus (povišena temperatura, kašalj, poteškoće s disanjem) upućuju se radnici da ostanu kod kuće i o tome obavijeste liječnika obiteljske medicine. Do daljnjega se zabranjuje korištenje prostorije za pušače. Do daljnjega se zabranjuje korištenje aparata za kavu u kantini tvornice, dio je odredbi koji je direktor Bezmalinović uputio radnicima.

Obavezno je korištenje zaštitne opreme
Isto tako, naznačeno je i kako su radnici za boravka u kantini tvornice obvezni poštovati mjere socijalnoga distanciranja, s napomenom kako za jednim stolom ne smije istovremeno sjediti više od dvije osobe. — Mole se radnici da izbjegavaju istovremeno korištenje garderobe u velikom broju. Tijekom rada i dalje je obavezno korištenje zaštitne opreme – molimo radnike da obrate pažnju na pravilno korištenje zaštitnih maski za lice, ističe Bezmalinović u obavijesti koja je osvanula u poslovnim prostorima te bračke tvrtke.

Pozvao na pridržavanje internim mjera
— Sve radnike još jednom molim da se ponašaju odgovorno i da se pridržavaju internih mjera smanjenja rizika od širenja koronavirusa, stoji u obavijesti Bezmalinovića. Unatoč izdanim uputama neslužbeno saznajemo da dio zaposlenika nije bio oduševljen nastavkom rada u tvornici nakon što se na Braču pojavilo žarište epidemije i po saznanju da je nekoliko njezinih radnika pozitivno na koronavirus. Načelnik bračkoga Kriznog stožera Nikola Martinić Dragan telefonski nam je potvrdio da nema nikakvih opasnosti za nastavak rada u toj tvornici te će se njezin rad nastaviti uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

obavijest s uputama i mjerama zaštite koju je uz pojavu koronavirusa na Braču radnicima tvrtke “Sardina” uputio direktor Mislav Bezmalinović

Podjelite:

You may also like...