PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ne prestaju stizati reakcije zbog prestanka rada ginekološke ordinacije u Supetru. Na Facebooku za dr. Jašića stižu samo riječi hvale. Čitateljice se pitaju: Hoće li trudnice trebati na “izlet” do Splita koji će ih s pregledom kod privatnika koštati oko 750 kuna?

BRAČ danas prvi je jučer objavio vijest o tome da ginekološka ordinacija u Supetru, u kojoj je do 30. studenoga radio dr. Branko Jašić od 1. prosinca ove godine prestaje s radom zbog odlaska u mirovinu.

Od objave članka ne prestaju stizati reakcije zbog privremenoga prestanka rada te ordinacije. Brojne komentare čitatelji su ostavili i na društvenoj mreži Facebooku nakon što je BRAČ danas objavio da specijalistička ginekološka ordinacija do daljnjega neće ordinirati.

Ne prestaju stizati reakcije
Javljaju se čitatelji koji su uglavnom zabrinuti zbog odlaska dr. Jašića za kojega kažu da je zaslužio odlazak u mirovinu te se pitaju kako je moguće da se s obzirom da je bilo poznato da će u mirovinu u međuvremenu nije osigurala njegova zamjena. Zanima ih nadalje kada će ordinacija nastaviti s radom i koji će liječnik doći na mjesto dr. Jašića te se posvetiti zdravstvenoj zaštiti žena. Dr. Jašić bio je, valja naglasiti, jedini specijalist ginekologije i opstetricije na otoku Braču, u čijoj je ordinaciji u kojoj je radio od 1985. godine u evidenciji bilo više od 4.000 pacijentica s cijeloga otoka. Stoga ne čudi da je njegov odlazak u mirovinu, a da se još uvijek ne zna tko će ga naslijediti, izazvao lavinu reakcija.

“Izlet” u Split koštao bi oko 750,00 kuna
Jedna od čitateljica (podaci poznati uredniku) na urednički e-mail poslala je poruku sljedećega sadržaja: — Mislim da nije u redu prema trudnicama koje su se uputile u srijedu u Supetar i našle napis na vratima da ordinacija od 1. prosinca do daljnjega ne radi. Navodi kako je neprihvatljivo da u ovoj situaciji pandemije koronavirusa trudnice trebaju na preglede u Split. — Iz svoga iskustva govorim, sada u ovoj situaciji pandemije trudnica bi trebala s autom u Split. U trajektu se u salonima ne poštuje mjere nošenja maski pa bi trudnice trebale biti u osobnim automobilima. Jedan takav “izlet” s pregledom kod privatnika koštao bi trudnicu oko 750,00 kuna, napisala je čitateljica.

Samo riječi hvale za dr. Jašića
Ističe kako dr. Jašić nije kriv za nastalu situaciju. Za liječnika koji se 35 godina brinuo za žene i njihovo zdravlje ima samo riječi hvale. — Dr. Jašić upozoravao je na to, a u mirovinu je mogao otići i prije nekoliko godina. Očito je da se nadležni nisu snašli i pronašli zamjenu, poručila je jedna od čitateljica.

Radi se o ordinaciji koja ima ugovor s HZZO-om
Danas smo zato kontaktirali Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije kako bismo pokušali doznati što že biti s ordinacijom i kada će ponovno započeti s radom. Iz te ustanove rekli su nam da dr. Branko Jašić nije u evidenciji županijskoga Doma zdravlja te da se radi o ordinaciji koja ima ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Uputili su nas zato na HZZO, rekavši kako se radi o njihovoj nadležnosti. Upit službi za medije HZZO-a poslali smo još jučer, odmah po saznanju o zatvaranju ambulante, i zatražili pojašnjenje situacije koja je nastala odlaskom dr. Jašića. Iz HZZO su nam obećali odgovoriti u tijeku dana. Neslužbeno doznajemo da će ordinacija biti zatvorena dva tjedna, a da će zatim u njoj s radom započeti novi liječnik specijalist ginekologije. No, potvrdu te informacije nemamo.

Specijalistička ginekološka ordinacija u Supetru u kojoj je do 30. studenoga radio dr. Branko Jašić, specijalist ginekologije i opstetricije, od 1. prosinca zatvorena je zbog odlaska dr. Jašića u mirovinu. Kada će se ordinacija ponovno otvoriti i tko će naslijediti dr. Jašića u ordinaciji još uvijek nije poznato (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...