PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

“Neće doći do kaosa, tu smo svi zajedno da to pokušamo spriječiti”, poručila Maja Grba Bujević, komentiravši stanje u zdravstvenom sustavu

Posebno je zanimljivo pitanje ovih dana zdravstveni sustav i zdravstvena skrb, odnosno briga prema pacijentima te kako će se riješavati problemi s listama čekanja u bolnicama koje će se sigurno povećati. O tome je bilo riječi i na konferenciji za medije danas, 5. svibnja, Nacionalnoga stožera civilne zaštite.

Na dnevnoj bazi pratimo usluge u zdravstvenim ustanovama
Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević rekla je da se na dnevnoj bazi prate sve učinjene usluge u zdravstvenim ustanovama i dodala kako jutrošnji rezultati ukazuju da zdravstveni sustav ide u dobrom pravcu. — S nekim smo bolnicama jutros razgovarali, ima gužvi na trijažnim ulazima, danas su već osposobili više ulaza i ljudi na trijažama. Ako se negdje ukaže da nećemo moći u roku od dva mjeseca uspostaviti normalno funkcioniranje i liste čekanja, odmah će se uključiti aktivnije privatni zdravstveni sustav. Oni rade sve one svoje ugovorene pacijente koje su imali prema ugovoru s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, istaknula je Maja Grba Bujević.

Opovrgnula pisanja u nekim medijima da su se pružale samo hitne pretrage
Na pitanje novinara hoće li doći do kaosa u bolnicama s obzirom na liste čekanja, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu odgovorila je: — Mi ne mislimo da će doći do kaosa, tu smo svi zajedno da to pokušamo spriječiti. Poduzimat ćemo mjere iz dana u dana, rekla je Grba Bujević. Naglasila je kako je zdravstveni sustav radio za sve kojima je to bila potreba te dodala kako su netočne informacije u medijima da su se radili samo hitni pacijenti i hitne pretrage. — Radilo se puno usluga u zdravstvu, ne samo hitne. Nije se radilo samo o hitnosti, a sve one zdravstvene usluge koje se nisu mogle odraditi, mi smo planirali da će se obaviti u sljedeća dva mjeseca, rekla je Grba Bujević, dodavši kako je sada zadatak na liječnicima obiteljske medicine da procjene hitnost pacijenata te ih upute na pretrage.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević govorila je danas, 5. svibnja, na konferenciji za medije Nacionalnoga stožera civilne zaštite da se na dnevnoj bazi prate sve učinjene usluge u zdravstvenim ustanovama i dodala kako jutrošnji rezultati ukazuju da zdravstveni sustav ide u dobrom pravcu. Naglasila je da će se u slučaju potrebe dodatno aktivirati privatni zdravstveni sustav u pružanju zdravstvenih usluga (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...