Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Nema novooboljelih na otoku Braču, ali je zato u Splitsko-dalmatinskoj županiji novih 13 slučajeva

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 157 obrađenih testova s područja Županije danas, 13. srpnja, 13 je novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus.

Pozitivan i jedan državljanin iz Austrije
Uz novooboljele pozitivan je i jedan državljanin iz Austrije. Od 13 novozaraženih 7 osoba je iz Splita, 1 osoba iz Kaštela, 1 osoba iz Solina, 2 osobe iz Trogira, 1 osoba iz Gradca i 1 osoba iz Trilja. Od ukupnoga broja danas oboljelih osoba, 10 su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se 3 osobe epidemiološki obrađuju.

Nema novooboljelih na Braču
Važna je vijest da na Braču nema novooboljelih osoba, a prema zadnjem izvještaju Kriznoga stožera Brača od 10. srpnja, tri su osobe pozitivne na koronavirus. Jedna od tih osoba, a riječ je o dijaliziranom pacijentu, prebačena je u splitsku bolnicu, dok se ostale dvije osobe nalaze u strogoj izolaciji. Kako saznajemo, zbog dijaliziranoga pacijenta koji je pozitivan, a koji je hemodijalizu primao u supetarskom Domu zdravlja, određeni su zdravstveni radnici stavljeni u samoizolaciju, dok se utvrđuju i ostali kontakti s oboljelima koji će biti testirani.

U bolnici s koronavirusom 4 pacijenta
U splitskoj bolnici nalaze se 4 osobe koje su pozitivne na koronavirusnu infekciju, dok se 581 osoba nalazi u samoizolaciji. Broj trenutno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva infekcije na području županije porastao je na 100.

U Hrvatskoj je 1.117 aktivno oboljelih
U Hrvatskoj, prema jučerašnjem priopćenju Stožera civilne zaštite RH, broj aktivno oboljelih iznosi 1.117. Danas će taj broj sigurrno porasti s obzirom na izvještaje koji pristižu iz županijskih stožera. Podatke o novozaraženim osobama, kao i ukupnom broju trenutno oboljelih, iznijet će Nacionalni stožer civilne zaštite koji je za 14.00 sati najavio konferenciju za medije.

Na Braču nema novooboljelih osoba, a prema zadnjem izvještaju Kriznoga stožera Brača od 10. srpnja, tri su osobe pozitivne na koronavirus. Jedna od tih osoba, a riječ je o dijaliziranom pacijentu, prebačena je u splitsku bolnicu, dok se ostale dvije osobe nalaze u strogoj izolaciji. Kako saznajemo, zbog dijaliziranoga pacijenta koji je pozitivan, a koji je hemodijalizu primao u supetarskom Domu zdravlja, određeni su zdravstveni radnici stavljeni u samoizolaciju, dok se utvrđuju i ostali kontakti s oboljelima koji će biti testirani (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...