Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

NEMA ODMORA Mjesni odbor u Mircima punim snagama planira i dogovara, predlaže i zaključuje, a sve za bolja i kvalitetnija Mirca

Mjesni odbor naselja Mirca ponovno se sastao, ovaj put 1. listopada, u prostorima tamošnje škole. Oštre se ideje, planira i dogovara, donose prijedlozi i zaključci, sve za bolji i kvalitetniji život u tomu naselju.

Edita Šore izvijestila o zaključcima sa 4. sjednice Mjesnoga odbora
Članovi Mjesnoga odbora ozbiljno su shvatili svoj mandat, prionuli poslu, a od izbora na kojima je HDZ osvojio povjerenje birača u Mircima, već su održane 4 sjednice toga Vijeća. Sveprisutna i poduzetna Edita Šore (HDZ), koju smo i u našemu posljednjem tekstu nazvali “spiritus movens” aktivnosti, ujedno predsjednica Vijeća, izvijestila nas je o zaključcima sa 4. sjednice Mjesnoga odbora te naglasila kako članovi odbora, koji svoj mandat odrađuju volonterski, žele u njihovu naselju podignuti kvalitetu života, a kroz ponude, posebno usmjerene djeci i mladima, njihov život i boravak u Mircima učiniti ljepšim i sadržajnijim.

Zatražen Pravilnik o radu Vijeća mjesnih odbora
Kako bi Vijeće što kvalitetnije obavljalo povjerenu mu zadaću, predsjednica Šore zatražila je od pročelnika u Gradu Supetru Ivice Blaževića da se u Gradu pripremi Pravilnik o radu vijeća mjesnih odbora. — Osim pročelniku, zahtjev sam podnijela i Klubu vijećnika HDZ-a kako bi se u Gradu Supetru formiralo tijelo koje će izraditi Pravilnik o radu vijeća mjesnih odbora. Takav dokument s detaljnim smjernicama ne postoji. Neka se donese dokument po kojemu ćemo raditi pa se onda mogu održavati sastanci i donositi odluke, poručila nam je Šore, rekavši kako želi znati “smjernice, ovlasti i obveze vijeća”, a koje će članovima olakšati rad.

Članovi Mjesnoga odbora traže da se uredi plaža “Gumonca”
Na dnevnomu redu 4. sjednice analizirala se realizacija radova koji su zatraženi od Grada Supetra još na prvoj sjednici Vijeća koja je održana 9. kolovoza. Tada se inzistiralo na ugradnji rukohvata za siguran ulazak u more na plaži “Gumonca”, ali prema zapisniku s 4. sjednice Vijeća, to još nije odrađeno. Članovi Mjesnog odbora ukazali su i na problem čistoće plaže “Gumonca”, ali ni taj problem, kako su izvijestili, nije riješen. Šore je isto tako upozorila na manjak žala, neobrezane tamarise te pojasnila kako je u više navrata izlazila na teren u jutarnjim satima, ali kako njihov zahtjev još nije ostvaren.

Obnoviti puteve prije sezone branja maslina
Uputili su i na povećanu brigu oko igrališta u Mircima, a posebno postavljanje mreže za branke, što su, navedeno je na Vijeću, zatražili 4. rujna. Između ostaloga, predložena je i zamjena žarulja u naselju, ali, kako je zapisnički utvrđeno, ni to nije odrađeno. Osvrnuvši se na poljske puteve, članovi Mjesnoga odbora ukazali su na važnost obnove pojedinih puteva prije sezone branja maslina. — Svi su se složili da Frane, Miki i Lovre do ponedjeljka 5. listopada izađu na teren, poslikaju problematične dionice poljskih puteva te pošalju izvješće kako bi se od Grada Supetra moglo zatražiti da ih osposobi za berbu maslina koja nam je već i počelo, istaknula je Šore.

Tražit će se od Grada izvješće o utrošenim sredstvima
Članovi mjesnoga odbora raspravljali su i o mogućnosti da se preko oglasne ploče javnost upozna sa zaključcima rada vijeća i odredbama. Bilo je riječi i o sredstvima donacije za izgradnju tribina na igralištu u Mircima te je zaključeno da se od Grada zatraži izvješće o utrošenim sredstvima. Vijećnicima je ostalo i nejasno pitanje financiranja boćarskoga kluba, odnosno koji su kriteriji za dodjelu sredstava boćarskim klubovima. Poslat će se dopis i Komunalnomu društvu o upravljanju gobljem u Mircima te tražiti da se oformi upravni odbor u koji će sudjelovati i izabrani članovi Mjesnoga odbora. Od Turističke zajednice u Gradu Supetru bit će zatraženo izvješće o ostvarenim noćenjima u Mircima do 1. listopada.

U Proračunu za 2021. godinu Mjesni odbori dobit će za rad 20.000 kuna
Gradonačelnica Ivana Marković objavila je da je u srijedu, 16. rujna, primila predstavnike Mjesnih odbora na području Grada Supetra koji su izabrani u srpnju. — Cilj sastanka bio je upoznavanje predstavnika Mjesnih odbora s funkcioniranjem Uprave Grada Supetra i voditeljima službi. Od Mjesnih odbora zatraženo je da dostave prijedloge za naredni proračun 2021., a kao novina u narednom proračunu je da će se Mjesnim odborima dodijeliti po 20 tisuća kuna koje će moći samostalno potrošiti za organizaciju nekih događanja ili kupnju manje komunalne opreme, istaknula je gradonačelnica Marković.

Za upite i komunikaciju s mještanima
Kako je odlučeno na prethodnim sjednicama Vijeća, Mjesni odbor organizirat će i povremena dežurstva te se staviti na raspolaganje mještanima. — Bit će otvorena vrata svim mještanima za upite i komunikaciju problematike Miraca, istaknula je Šore, najavivši kako će prvo dežurstvo biti u nedjelju, 18. listopada, od 9.30 do 11.30 sati.

Mjesni odbor u Mircima zatražio je da se na plaži “Gumonca” postavi rukohvat za siguran ulazak u more. Članovi odbora ukazali su i na važnost održavanja te plaže

Podjelite:

You may also like...