PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

NEUGODNA BROJKA Kod sedam osoba iz Postira potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus; u proteklih sedam dana zaraženo jedanaest osoba

Od ukupno 726 obrađenih testova 127 osoba pozitivno je na koronavirus, izvijestio je danas, 27. siječnja, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, u priopćenju županijskoga Stožera civilne zaštite.

U protekla 24 sata u splitskoj bolnici preminule su dvije osobe.

Iz Postira u proteklih 7 dana 11 slučajeva zaraze
Među pozitivnima na koronavirus danas je i 8 osoba s otoka Brača. Koronavirus je potvrđen kod 7 osoba s područja Općine Postira, dok je s područja Općine Selca zaražena 1 osoba. Prema kratkomu izvješću lokalnoga stožera civilne zaštite, u proteklih tjedan dana na području Općine Postira zabilježeno je 11 osoba pozitivnih na virus Covid 19.

Split, Kaštela, Solin
I danas je najveći broj novozaraženih, njih 52, iz Splita, dok je na drugomu mjestu prema broju novooboljelih grad Kaštela sa 17 novodijagnosticiranih. Slijedi Solin s 9 i Makarska s 8 novih slučajeva zaraze.

Čak 49 novozaraženih kontakti su prethodno oboljelih
Od ukupnoga broja novooboljelih, 63 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.618 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 77 Covid pozitivnih osoba. Na respiratoru je 9 pacijenata.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije muške osobe, od kojih jedna u 67., a druga u 83. godini. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Prema priopćenju županijskoga Stožera civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a nakon što je primio izvješće Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, danas, 27. siječnja, među pozitivnima na Covid-19 je čak sedam osoba s područja Općine Postira (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...