Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Nezadovoljni potpisnici peticije trebat će pričekati; razlog je vlasnički spor koji se vodi na tom području

Grupa građana koja se 27. kolovoza potpisanom peticijom obratila općinskoj vlasti, ali i vijećnicima Općinskoga vijeća u Bolu, sa zahtjevom da se otvori put koji spaja ulicu Ivana Gundulića s ulicama Ivana Mažuranića i Marka Marulića, ipak će trebati pričekati.

Trpimo direktnu štetu kao iznajmljivači
Radi se o putu koji je zagrađen, a koji se koristio posljednjih 25 godina, zbog čega su stanovnici toga dijela naselja ostali bez ikakvoga izlaza iz same ulice Ivana Gundulića te direktnoga pristupa istočnomu dijelu Bola. U peticiji koja je dostavljena Općini Bol istaknuto je da zbog zatvaranja toga puta trpe direktnu štetu kao iznajmljivači i kao građani, a osobito u ljetnim mjesecima. Potpisnici su zatražili od lokalnih vlasti da se zauzmu u rješavanju njihova problema.

Problem nastao zbog vlasničkoga spora
Problem je, kako je izloženo na Općinskomu vijeću, nastao zbog spora, i to vlasničkoga, koji vodi Slavko Šimić te se nadaju da će se spor uskoro rješiti na tomu području. Predsjednik Općinskoga vijeća Matko Baković (HDZ) pojasnio je da je Šimić obećao kako će, nakon što bude utvrđen kao vlasnik zemljišta, na njemu napraviti javni put. — Čekamo da se to riješi. Prema informacijama koje imam vlasnički bi spor mogao biti riješen kroz deveti mjesec ili kroz prvu polovicu desetoga mjeseca, istaknuo je Baković. Načelnik Marinković rekao je da dok se ne očisti vlasništvo neće se dopustiti prolaz.

Ostali smo bez ikakvoga izlaza
Potpisnici ističu da su ostali bez ikakvoga izlaza iz same ulice Ivana Gundulća te direktnoga pristupa istočnomu dijelu Bola, navodeći kako se radi o izlazu prema ulici Hrvatskih domobrana, a da je kod vile Dalmatia on već zagrađen. — Za nas i goste obilazak prema centru dulji je od 450 metara, stoji u tekstu peticije. Grupi građana tako ne preostaje drugo nego čekati da se što prije riješi vlasnički spor, a zatim bi se prema najavama krenulo u otvaranje puta.

Potpisnici peticije u Bolu koji su svoj zahtjev Općini Bol dostavili 27. kolovoza traže od općinske vlasti da se zauzme oko otvaranja prolaza iz ulice Ivana Gundulića. Tvrde kako zbog zatvaranja puta trpe direktnu štetu kao iznajmljivači te da im je zbog toga obilazak prema središtu mjesta duži od 450 metara (foto: J Bašić)

Podjelite:

You may also like...