Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

NIJE DOBRO Potvrđeno da su danas s Brača pozitivne čak 4 osobe iz Supetra, 2 iz Selaca te po 1 iz Milne, Sutivana, Nerežišća, Pučišća i Bola

Od ukupno 1.294 obrađena testa do 11.00 sati 352 osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne su na koronavirus, izvijestio je danas, 28. listopada, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Naknadno potvrđeno još 8 novih slučajeva
U međuvremenu došlo je povećanja broja novooboljelih za 8, tako da je danas na području županije 360 osoba pozitivno na Covid-19, što je novi rekord Splitske županije. Županijski Stožer civilne zaštite objavio je i evidenciju novozaraženih prema mjestu prebivališta.

Split i Sinj postali su pravo žarište koronavirusa
Iz Splita je čak 128 osoba pozitivno na koronavirus, 51 iz Sinja, 14 iz Kaštela, 13 iz Imotskoga, 12 iz Trilja, 11 iz Solina, 10 iz Vrgorca i Hrvaca, 9 iz Omiša, 8 iz Podbablja, Podstrane, Prološca, 7 iz Dicma, 6 iz Otoka, 5 iz Dugoga Rata i Runovića, 4 iz Makarske, Trogira, Vrlike i Klisa, 3 iz Jelse, Šestanovca i Zmijavaca, 2 iz Staroga Grada, Dugopolja, Lokvičića, Marine, Zadvarja i Ciste Provo te po 1 novi slučaj iz Visa, Baške Vode, Lovreća, Muća, Okruga, Podgore i Zagvozda.

Na Braču čak 11 pozitivnih osoba
Na popisu brojnih mjesta odakle su novozaraženi nekoliko je mjesta nažalost i na otoku Braču. Prema podacima Stožera, pozitivne su tako čak 4 osobe iz Supetra, 2 osobe iz Selaca te po 1 osoba iz Bola, Milne, Nerežišća, Pučišća i Sutivana. S obzirom na priopćenja županijskoga Stožera prethodnih dana, jasno je da je u ovomu trenutku više osoba s Brača pozitivno na Covid. Još jučer, 27. listopada, izvijestili smo o dva nova slučaja zaraze u Nerežišćima, a 24. listopada, potvrđena su 3 slučaja zaraze u Selcima, 2 u Supetru te 1 u Milni. Samo dan prije, 23. listopada, 1 pozitivan nalaz zabilježen je u Postirima, a 1 u Supetru. Oboljenja je nažalost bilo i prethodnih dana, a sa svakim novim slučajem oboljenja kontakti su poslani u samoizolaciju.

Za sada su se priopćenjem oglasili samo Stožeri civilne zaštite u Pučišćima i Sutivanu
Na ozbiljnost sadašnje epidemiološke situacije s pozivom na odgovorno poštivanje i pridržavanje epidemioloških mjera za sada su upozorili samo Stožer civilne zaštite na području općine Pučišća, i to 22. listopada, i lokalni stožer općine Sutivan koji je izdao kratko priopćenje desetak dana prije. Pučiški stožer jedini je javno izišao s brojkama o zaraženima na području općine. Prema priopćenju toga Stožera, od početka epidemije zabilježeno je 17 slučajeva infekcije koronavirusom, a jedna je osoba, koja je uz brojne druge komorbiditete, bila pozitivna na Covid, i preminula. Ostali lokalni stožeri civilne zaštite na otoku Braču za sada šute. S obzirom na broj zaraženih na području grada Supetra, upit smo poslali i šefu Stožera civilne zaštite grada Supetra Šimici Dragičeviću, ali do zaključenja ovoga teksta nije stigao odgovor.

Danas, 28. listopada, na popisu mjesta odakle su novozaraženi na području Splitsko-dalmatinske županije nažalost našlo se i nekoliko mjesta s našega otoka. Prema podacima županijskoga Stožera, pozitivne su tako čak 4 osobe iz Supetra, 2 osobe iz Selaca te po 1 osoba iz Bola, Milne, Nerežišća, Pučišća i Sutivana. S obzirom na priopćenja županijskoga Stožera prethodnih dana, jasno je da je u ovomu trenutku više osoba s Brača pozitivno na Covid (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...