Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

NIKAKO DOBRE VIJESTI Raste broj novooboljelih: zaraženi iz Splita, Kaštela, Imotskoga, Solina, Okruga, Trogira, Lokvičića, Prološca, Ciste Provo, Sinja, Otoka, Lećevice, Bola, Staroga Grada i Makarske

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 13. kolovoza, kako je od ukupno 378 obrađenih testova iz Splitsko-dalmatinske županije danas 37 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus. Jučer je, prema priopćenju Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, novozaraženih bilo 44, od kojim samo 33 s područja županije. Tako u proteklih 48 sati Splitsko-dalmatinska županija bilježi 70 slučajeva infekcije, i to ne računajući osobe s područja drugih županija, a koje su testirane u Splitu.

Iz Bola jedan slučaj zaraze koronavirusom
Prema danas objavljenom izvješću Županijskoga stožera civilne zaštite, najveći broj novozaraženih je iz Splita, njih osamnaest, zatim pet osoba iz Kaštela, dvije osobe iz Imotskoga te po jedna osoba iz Solina, Okruga, Trogira, Lokvičića, Prološca, Ciste Provo, Sinja, Otoka, Lećevice, Bola, Staroga Grada i Makarske.

Ukupno 41 novi slučaj oboljenja
Uz 37 novooboljelih osoba s područja Splitsko dalmatinske županije još su dvije osobe iz drugih županija pozitivne, i to jedna osoba iz Zagrebačke županije i jedna iz grada Zagreba, kao i dvoje stranih državljana, od kojim jedan iz Ujedinjenoga Kraljevstva i jedan iz Njemačke. Svi novooboljeli iz drugih županija, kao i dvoje stranih državljana, testirani su u Splitu.

U bolnici preminula jedna osoba
Od 37 novooboljelih osoba s područja Županije, jedanaest osoba kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novozaraženi epidemiološki obrađuju. Prema izvješću Kliničkoga bolničkoga centra Split, preminula je starija ženska osoba u 81. godini života, koja je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na Covid infekciju. U samoizolaciji se nalazi 628 osoba, a šesnaest pozitivnih na koronavirus u splitskoj bolnici je na oporavku. Jedna osoba nalazi se na respiratoru.

Prema danas objavljenom izvješću Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, najveći broj novozaraženih je iz Splita, njih osamnaest, zatim pet osoba iz Kaštela, dvije osobe iz Imotskoga te po jedna osoba iz Solina, Okruga, Trogira, Lokvičića, Prološca, Ciste Provo, Sinja, Otoka, Lećevice, Bola, Staroga Grada i Makarske

Podjelite:

You may also like...