NIKAKO NIJE DOBRO Novi slučajevi zaraze koronom iz Supetra, Postira, Nerežišća, Bola i Pučišća

Od ukupno 1.074 obrađenih testova kod 314 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, priopćio je danas, 7. travnja, županijski Stožer civilne zaštite. Podaci su zabrinjavajući te ukazuju da je udio zaraženih među testiranima 29 posto.

Porast broja zaraženih na Braču
Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo koji provodi testiranja, među zaraženima je i više osoba s otoka Brača. Nakon nekoliko relativno povoljnih dana, došlo je do značajnoga rasta broja zaraženih. Najveći broj novooboljelih, njih 13, evidentiran je na području Grada Supetra, zatim 8 osoba na području Općine Postira, 3 osobe iz Općine Nerežišća te 1 osoba iz općina Bol i Pučišća. Na Braču jučer nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze. Današnji podaci županijskoga NZJZ-a potvrđuju da epidemija nije gotova te je potreban daljnji oprez i poštivanje epidemioloških mjera. Pravi podaci bit će poznati sljedećih dana nakon uskrsnih blagdana koji su bili obilježeni okupljanjima vjernika u crkvama i obiteljskim druženjima.

Zatvoren Dječji vrtić u Sutivanu
Zbog nepovoljne epidemiološke situacije Dječji vrtić u Sutivanu zatvoren je do kraja tjedna. — Molimo vas da se pridržavate i dalje svih preporučenih epidemioloških mjera, a o daljnjem razvoju situacije ćemo Vas pravovremeno obavijestiti, objavljeno je na Facebooku Općine Sutivan. I u drugim dječjim vrtićima ovih je dana, kako doznajemo, manji broj polaznika, što zbog proljetnih praznika, što zbog opreza roditelja zbog novonastale epidemiološke situacije i rasta broja zaraženih.

U Splitu danas 129 zaraženih
Na području Splitske županije u Split je danas 129 zaraženih osoba, na drugomu mjestu je Solin gdje je zabilježeno 26 novih slučajeva zaraze, a na trećemu Kaštela s 23 novooboljele osobe. Od ukupnoga broja novooboljelih, 185 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno je 2.036 osoba u samoizolaciji.

U protekla 24 sata preminule 3 osobe
Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 175 Covid pozitivnih osoba, dok je 17 pacijenata na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su tri osobe, i to dva muškaraca u 75. i 83, godini te žena u dobi od 86 godina. Uz brojne komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo koje je objavljeno danas, 7. travnja, među zaraženima koronavirusom je i više osoba s otoka Brača. Nakon nekoliko relativno povoljnih dana, došlo je do značajnoga rasta broja zaraženih. Najveći broj novooboljelih, njih 13, evidentiran je na području Grada Supetra, zatim 8 osoba na području Općine Postira, 3 osobe iz Općine Nerežišća te 1 osoba iz općina Bol i Pučišća (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...