PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ništa od pučke zabave koju su sutra u Nerežišćima trebali prirediti Matko i Brane, evo i zašto

Općina Nerežišća obavijestila je javnost kako zbog Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19, a koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, neće biti organizirana pučka zabava sutra, 13. srpnja, u prigodi Dana općine Nerežišća.

Nije moguće ispuniti uvjete
— Uz najbolju volju i želju da i ove godine organiziramo tradicionalno druženje uz glazbu na “pučkoj fešti” u prigodi blagdana sv. Margarite i Dana općine Nerežišća, prisiljeni smo odustati od istog. Trenutno važeće epidemiološke mjere, a posebno Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19, koja je donesena 10. srpnja, a stupa na snagu dana 13. srpnja, pred nas, kao organizatore, postavili su uvjete koje nam nije moguće ispuniti, a da istodobno budemo sigurni da nećemo ugroziti zdravlje vas i vaših gostiju, svih onih koji bi u noćnim satima došli na našu “fjeru”, objavila je općina Nerežišća.

Obvezna prijava u evidenciju sudionika i dezinfekcija ruku
Iz Općine su napomenuli kako je odlukom određeno da su organizatori okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika obvezni voditi pisanu evidenciju sudionika sukladno uputama i preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. — To znači da bi svi koji dolaze na zabavu na otvorenom trebali postupiti kako slijedi: Prijaviti se u evidenciju sudionika. Prije i nakon upisivanja u evidenciju, posjetitelj treba dezinficirati ruke. Obvezuje se organizatora, fizičku ili pravnu osobu, na vođenje evidencije sudionika i osoblja radi lakšega praćenja kontakata u slučaju eventualne pojave zaraze virusom SARS-CoV-2 i dostavljanje evidencije teritorijalno nadležnoj službi civilne zaštite Ravnateljstva Civilne zaštite te čuvati evidenciju 14 dana od dana održavanja okupljanja. U evidenciju će se prikupljati osnovni podaci: ime, prezime, broj telefona i potpis sudionika, pojasnili su iz općine Nerežišća.

Evo što potpisom sudionik sve potvrđuje
Osim toga, navedeno je i kako “svojim potpisom sudionik okupljanja potvrđuje da je izmjerio tjelesnu temperaturu i da nije viša od 37,2 stupnja C, da se osjeća dobro i da nema ukućana u samoizolaciji, da nije boravio unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu odnosno ako jest da ima negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, da nije u proteklih 14 dana imao kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te da nema niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha”.

Nismo u mogućnosti kontrolirati situaciju
Iz Općine pojašnjavaju kako se na Trgu sv. Petra, središnjemu u toj bračkoj Općini, spajaju četiri ulice koje su, ističe se, ujedno i jedina komunikacija za osobe koje žive u tom dijelu naselja. — Čak kada bi i postavili kontrolne punktove na sva četiri ulaza, na Trg sv. Petra moguće je doći iz više privatnih nekretnina i preko njih, a tako nešto nismo u mogućnosti iskontrolirati, niti bi mogli jamčiti pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, istaknuli su. — Zabavte se sa svojin famejima i prijatejima, nemojte se puno grlit i jubit, ako ni od jute, i čuvojte se, poručili su iz Općine, obećavši kako će “čin se vrotimo u ‘novo novo normalno’ parićat folšu fjeru”. Posjetitelje nerežiške fjere sutra je trebao zabavljati sastav “Matko i Brane”, ali će pučka zabava trebati pričekati neke mirnije i sigurnije dane.

— Uz najbolju volju i želju da i ove godine organiziramo tradicionalno druženje uz glazbu na “pučkoj fešti” u prigodi blagdana sv. Margarite i Dana općine Nerežišća, prisiljeni smo odustati od istog. Trenutno važeće epidemiološke mjere, a posebno Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19, koja je donesena 10. srpnja, a stupa na snagu dana 13. srpnja, pred nas, kao organizatore, postavili su uvjete koje nam nije moguće ispuniti, a da istodobno budemo sigurni da nećemo ugroziti zdravlje vas i vaših gostiju, svih onih koji bi u noćnim satima došli na našu “fjeru”, objavila je općina Nerežišća (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...