Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

NIZ MJERA NA SNAZI Strogo ograničeno zadržavanje na ulicama, obustavljen javni prijevoz, zatvorena igrališta, uslužne djelatnosti, skraćeno radno vrijeme trgovina

Zbog epidemije koronavirusa na Braču koji je postao novo žarište toga virusa, danas, 11. svibnja, na snagu je stupio niz mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite.

Propisane mjere bit će na snazi 14 dana
Nužne epidemiološke mjere vrijedit će 14 dana, a zatim će se razmotriti stanje na otoku, pa vidjeti hoće li se mjere ukinuti, možda proidužiti ili još postrožiti, a to će ovisiti o procjeni epidemiološkoga stanja na otoku. Dr. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, nedavno je rekao da su mjere koje su propisane za otok Brač “mali korak do karantene”, pojasnivši kako će se ona uvesti u slučaju ako na drugi način ne bude moguće suzbiti širenje virusa na otoku.

Strogo ograničeno zadržavanje na ulicama i javnim površinama
Propisanim mjerama strogo se ograničava zadržavanje na ulicama i drugim javnim površinama. Privremeno se obustavlja javni prijevoz, uz napomenu kako je brački “Arriva” trebao ponovno pokrenuti svoje linije po otoku. Pogrebi i posljednji ispraćaji mogu se provoditi, ali samo uz posebne epidemiološke mjere. Dječja igrališta i otvorena sportska igrališta ponovno se zatvaraju, a ograničavaju se i društvena okupljanja, rad u trgovinama, uslužne djelatnosti te održavanje sportskih i kulturnih događaja. Treba naglasiti kako se donesenom odlukom nastavlja sa zabranom rada ugostiteljskih objekata koji su danas trebali otvoriti i početi s radom, a obustavlja se ponovno rad i uslužnim djelatnostima u kojima se ostvaruje bliski kontakt s korisnicima tih usluga, poput frizera, kozmetičera, pedikera, brijača, salona za masažu i ostalih uslužnih djelatnosti.

Zabranjeno zadržavanje na ulicama, trgovima, rivama, parkovima
Prema odluci Nacionalnoga stožera, ograničit će se i radno vrijeme trgovina koje smiju biti otvorene, a koje će raditi od 8.00 do 17.00 sati, dok nedjeljom i blagdanom neće smjeti raditi. U odluci je naglašeno kako se nužna mjera strogoga ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Prijevoznik “Arriva Hrvatska” planirao je danas, 11. svibnja, uspostaviti javni prijevoz putnika na Braču, ali zbog epidemiološkoga stanja na otoku to neće biti moguće sljedećih 14 dana zbog odluke Nacionalnoga stožera civilne zaštite o zabrani obavljanja javnoga prijevoza putnika

Podjelite:

You may also like...