NOVE BROJKE U županiji danas potvrđeno pet slučajeva oboljenja, a 559 osoba nalazi se u samoizolaciji

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 12. srpnja, kako je od ukupno 115 obrađenih testova s područja Županije potvrđeno pet novih slučajeva oboljenja od koronavirusa.

Troje pozitivnih kontakti su prethodno oboljelih
Prema izvješću županijskoga HZJZ-a, 2 novooboljele osobe su iz Splita te 1 s otoka Šolte, iz Baške Vode i Muća. — Od ukupnoga broja danas novooboljelih osoba troje su kontakti prethodno oboljelih, dok se dvije osobe epidemiološki obrađuju, stoji u izvješću.

U samoizolaciji čak 559 osoba
Na bolničkom liječenju nalaze se 4 osobe, dok se u samoizolaciji nalazi 559 osoba.

Na području županije 87 aktivnih slučajeva
U Hrvatskoj broj trenutno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva iznosi 1.088, dok je na području Splitsko-dalmatinske županije 87 trenutno oboljelih od koronavirusa. Na bolničkom liječenju nalaze se 124 osobe, pomoć respiratora trebaju 3 pacijenta.

Do sada 80-tak novih slučajeva zaraze
Prema danas objavljenim izvješćima županijskih stožera, potvrđeno je 80-tak novih slučajeva infekcije, od kojih samo u Gradu Zagrebu 24 novooboljelih. Nacionalni stožer civilne zaštite priopćit će oko 14.00 sati broj novozaraženih u protekla 24 sata.

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, 2 novooboljele osobe su iz Splita te 1 s otoka Šolte, iz Baške Vode i Muća. — Od ukupnoga broja danas novooboljelih osoba troje su kontakti prethodno oboljelih, dok se dvije osobe epidemiološki obrađuju, stoji u izvješću županijskoga NZJZ-a

Podjelite:

You may also like...