Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović položit će danas prisegu na Pantovčaku, a zatim će mu dosadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predati dužnost

Novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas, 18. veljače, preuzet će dužnost hrvatskoga predsjednika, nakon što je u drugom krugu predsjedničkih izbora, 5. siječnja, pobjedio dosadašnju predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Zoran Milanović bit će 5. hrvatski predsjednik, a 7. ako se u popis hrvatskih predsjednika uvrste Vlatko Pavletić i Zlatko Tomčić koji su bili obnašatelji dužnosti.

Predsjednik će položiti prisegu pred predsjednikom Ustavnoga suda
U ceremoniji inauguracije koja će se održati u 12.00 sati u Uredu predsjednika na Pantovčaku umjesto na Trgu sv. Marka, nazočit će dosadašnja predsjednica Grabar-Kitarović u pratnji supruga Jakova Kitarovića. Prema predviđenom protokolu, u zgradu Ureda predsjednika ući će suci Ustavnoga suda pred kojima će novi predsjednik dati prisegu, zatim predsjednik Vrhovnoga suda, načelnik Glavnoga stožera Hrvatske vojske, predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici Vlade i Sabora, zatim šef Milanovićeve kampanje i budući predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić. Činu inauguracije nazočit će i supruga Sanja Musić Milanović te obitelj novoga predsjednika. Na ceremoniju su pozvani i bivši predsjednici Stipe Mesić i Ivo Josipović. Hrvatsku himnu otpjevat će diva hrvatske glazbene scene Josipa Lisac u suradnji sa Zvjezdanom Ružićem koji će svirati na pianu.

Dosadašnju predsjednicu ispratit će Počasno-zaštitna bojna
Nakon prisege Grabar-Kitarović će s Milanovićem otići u Ured i predati mu dužnost. Dosadašnju predsjednicu isprat će novi predsjednik uz postrojenu Počasno-zaštitnu bojnu. Sljedećega dana, 19. prosinca, Milanović će potpisati Odluku o Uredu predsjednika koja će biti objavljena u Narodnim novinama.

Proračun Ureda predsjednika 39,7 milijuna kuna
Proračun Ureda predsjednika za 2020. godinu iznosi 39,7 milijuna kuna.

Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je pobjedio dosadašnju predsjednicu Kolindu Grabar – Kitarović, položit će danas, 18. veljače, prisegu pred predsjednikom Ustavnoga suda u činu inauguracije u Uredu predsjednika na Pantovčaku, umjesto na Trgu sv. Marka

Podjelite:

You may also like...