Novi pedijatar preuzeo skrb o najmlađim pacijentima

Dr. Vladimir Franković, specijalist pedijatrije, novi je liječnik u pedijatrijskoj ambulanti u Supetru. Dr. Franković s početkom nove godine preuzeo je zdravstvenu brigu za najmlađe pacijente na otoku Braču.

Dolazak novoga pedijatra u supetarsku ambulantu sigurno su pozdravili brojni roditelji koji žele da se pitanje bračkoga pedijatra riješi na dulje vremensko razdoblje od dosadašnjih pokušaja. Do sada je potrebe pedijatrijske ambulante u okviru supetarskoga Doma zdravlja na pola radnoga vremena, i to zbog odlaska u mirovinu, pokrivala dr. Suada Purić, višegodišnja bračka pedijatrica, koja se vratila u ordinaciju nakon što županijski Dom zdravlja nije mogao kadrovski riješiti problematiku zapošljavanja novoga pedijatra na puno radno vrijeme za rad s najmlađim pacijentima. Svima je jasno da je povratak dr. Purić u ambulantu bio ipak samo privremeno rješenje.

Dr. Franković potpisao ugovor do 2. siječnja sljedeće godine
Dr. Franković je, prema podacima koje nam je na naš upit poslao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, u specijalističkoj pedijatrijskoj ordinaciji Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije od 3. siječnja ove godine. — Ugovor o radu sklopljen je s dr. Frankovićem na određeno i puno radno vrijeme do 2. siječnja 2023. godine, pojasnili su iz HZZO-a, dodavši kako je s njegovim dolaskom u ordinaciji prestala s radom dr. Purić koja je radila na pola radnoga vremena kao umirovljenica.

Krajem protekle godine u pedijatrijskoj ambulanti u Supetru bilo je 1.255 mladih osiguranika
Novi brački pedijatar imat će pune ruke posla, budući da pedijatrijska ordinacija u Supetru ima veći broj malih osiguranika. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izvijestio je za naš portal da je pedijatrijski tim na Braču na kraju protekle godine, točnije 31. prosinca 2021. godine, imao u evidenciji ukupno 1.255 djece. — Od toga broja osiguranika, u evidenciji se nalazi 776 djece u dobi od 0 do 7 godina starosti te 479 djece od 7 do 14 godina starosti, pojasnili su iz HZZO-a.

Roditelji bi za dijete trebali izabrati liječnika s početkom školovanja
Na naše pitanje do koje godine pedijatrijska ordinacija skrbi o mladim osiguranicima te kada su osiguranici, odnosno njihovi roditelji i skrbnici, u obvezi prenijeti zdravstveni karton kod liječnika primarne zdravstvene zaštite, iz HZZO-a nam je stigao odgovor: — Roditelje se obično upućuje, budući se radi o zdravstvenoj zaštiti predškolske djece, da za dijete izaberu doktora opće/obiteljske medicine s početkom školovanja djeteta.

Brački pedijatar ponedjeljkom i srijedom radit će popodne, ostalim danima ujutro
Dolaskom novoga pedijatra na vratima ordinacije osvanula je i obavijest o promjeni radnoga vremena pedijatrijske ambulante. Dr. Franković radit će u popodnevnoj smjeni osim srijedom i ponedjeljkom, i to od 14.00 do 19.00 sati kada je predviđen rad s pacijentima, dok su kućne posjete na rasporedu od 19.30 do 20.30 sati. U jutarnjoj smjeni brački pedijatar radit će ostale dane (utorak, četvrtak i petak), i to od 8.00 do 13.00 sati. Administrativni poslovi u ordinaciji planirani su od 13.00 do 13.30 sati, a kućne posjete od 13.30 do 14.30 sati. Treba dodati da će pedijatrijska ambulanta u Supetru raditi svaku prvu i treću subotu u mjesecu u vremenu od 8.00 do 12.00 sati.

Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...