Grad Supetar

NOVI PODACI NZJZ-a Potvrđeni novi slučajevi zaraze u Pučišćima, Selcima, Supetru i Sutivanu

Od ukupno 1406 obrađenih testova kod 239 osoba s područja Splitsko-dalmatinske potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, izvijestio je danas, 16. rujna, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

U Splitu troznamenkasta brojka zaraženih
Najviše zaraženih potvrđeno je u Splitu, njih 104, zatim 18 iz Solina, 14 iz Kaštela, 12 iz Trogira, 11 iz Dugoga Rata, 10 iz Omiša i Sinja, 8 iz Trilja, 7 iz Makarske, 5 iz Dugopolja i Šolte, 4 iz Imotskoga, 3 iz Prološca, 2 iz Baške Vode, Brela, Klisa, Otoka, Podgore, Selca, Tučepi i Zmijavaca te 1 slučaj zaraze iz Dicma, Hrvaca, Hvara, Jelse, Muća, Podstrane, Pučišća, Runovića, Staroga Grada, Supetra, Sutivana i Vrlike.

Na liječenju 98 osoba s koronavirusnom infekcijom
Od ukupnoga broja novooboljelih, 135 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je trenutno ukupno 1367 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 98 osoba koje su Covid pozitivne, a 21 osoba je zbog ozbiljnosti zdravstvenoga stanja na respiratoru.

Tri osobe s Covidom preminule u splitskoj bolnicci
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su tri osobe; i to dvije ženske u 83. i 86. godini te muškarac koji je imao 90 godina. Uz brojne komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu danas, 16. rujna, nalazi se 98 osoba s koronavirusnom infekcijom (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...