Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

NOVI RAST ZARAŽENIH Jedna od novozaraženih osoba iz Selca

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 7. listopada, da je od ukupno 896 obrađenih testova 61 osoba pozitivna na koronavirus.

Prema podacima Stožera civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji jučer su na području Županije bile 52 novozaražene osobe, pa današnji podaci toga Stožera ukazuju na novi rast novooboljelih. K tome, dijagnosticirano je bilo i 10 studenata koji prate predavanja na engleskomu jeziku na splitskomu Medicinskom fakultetu.

Najveći broj iz Splita, Sinja, Kaštela i Makarske
Najveći broj danas novozaraženih je iz Splita, njih 26, zatim 9 iz Sinja, 5 iz Kaštela i Makarske, 4 iz Solina, 2 iz Imotskoga, Podstrane i Trilja te po 1 osoba iz Hrvaca, Jelse, Muća, Podbablja, Selca i Trogira.

Na području županije zaraža i dva strana državljanina
Uz novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije na Covid su pozitivna i 2 strana državljanina, od kojih je 1 student studija na engleskomu jeziku Medicinskoga fakulteta u Splitu. Od ukupnoga broja novooboljelih, 28 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Preminuo muškarac koji se nalazio na respiratoru
Pod zdravstvenim nadzorom nalaze se ukupno 1.144 osobe. U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu je 41 osoba koja je pozitivna na Covid, a 2 osobe nalaze se na respiratoru. Splitski KBC izvijestio je da je u protekla 24 sata preminula muška osoba u 79. godini života koja je nalazila na respiratoru. Uz brojne komorbiditete bila je pozitivna i na koronavirus.

U Hrvatskoj 363 nova slučaja zaraze
Nacionalni stožer civilne zaštite danas je priopćio kako je u protekla 24 sata zabilježeno 363 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je pet osoba. Broj trenutno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je 1.830, a među njima 344 pacijenta nalaze se u bolnicama. Testirane su 5.353 osobe.

Stožer civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji izvijestio je danas, 7. listopada, da je među novooboljelim osoba od koronavirusa jedna i iz Selca (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...