Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Potvrđen novi slučaj oboljenja na Braču, u Pučišćima jedna osoba pozitivna na koronavirus; kontakti s područja općine odmah poslani na testiranje

Na Braču je potvrđen novi slučaj oboljenja od koronavirusa, treći od početka epidemije. Riječ je o osobi iz Pučišća koja je pozitivna na virus covid-19, a koja je još u utorak poslana na testiranje, o čemu je BRAČ danas već izvještavao. Kako doznajemo radi se o muškarcu.

10-tak osoba poslano na testiranje
Krizni stožer Brača priopćio je danas, 7. svibnja, kako se testiraju sve osobe koje su bile u kontaktu s oboljelima uz propisanu mjeru samoizolacije. – U tijeku su svi propisani postupci i procedure koje provode stručnjaci epidemiološke službe, stoji u izvješću bračkoga Stožera. Načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan objavio je na facebook stranici da se desetak osoba s područja njegove općine nalazi na testiranju u Nerežišćima.

Sinoć potvrđen drugi slučaj oboljenja
Treba podsjetiti da je drugi slučaj oboljenja na Braču zabilježen upravo u Nerežišćima, a radi se o ženskoj osobi starije životne dobi koja se nalazi u splitskoj bolnici. Kako prenosi Dalmatinski portal, na Braču se zbog sumnje u novo žarište infekcije koronavirusom provode brojna testiranja. Neslužbeni izvori tvrde da je virus na Brač došao preko starije osobe koja je bila na liječenju u splitskoj bolnici, a koju su po povratku s liječenja posjećivali rodbina i prijatelji.

Uskoro opširnije…

Načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan objavio je danas, 7. svibnja, na facebook stranici da je u Pučišćima potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...