Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Novi slučajevi zaraze Covidom iz Supetra i Postira

Nastavni zavod za javno zdravstvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji izvijestio je danas, 23. listopada, da je od ukupno 733 obrađenih testova 211 osoba s područja županije pozitivno na Covid-19. U odnosu na jučerašnji dan, porast je to broja novooboljelih za 53 osobe.

Žarišta infekcije u Splitu, Sinju, Trilju i Kaštelima
Najveći broj novozaraženih i dalje drži grad Split s 93 nova slučajeva. Na drugomu mjestu je Sinj s 20 novozaraženih, a treće mjesto dijele Trilj i Kaštela s 12 novih slučajeva infekcije koronavirusom.

Novi slučajevi iz Supetra i Postira
Iz Solina je 8 novooboljelih, 6 iz Imotskoga i Podstrane, 5 iz Marine i Vrgorca, 4 iz Hrvaca, Omiša i Podbablja, 3 iz Makarske, Vrlike, Gradca i Prološca, 2 iz Dicma, Dugoga Rata i Jelse te po 1 novi slučaj zaraze iz Staroga Grada, Supetra, Trogira, Visa, Dugopolja, Klisa, Muća, Okruga, Otoka, Podgore, Postira, Segeta, Zmijavaca i Ciste Provo. Iz Postira je tako u tri dana potvrđeno ukupno 3 slučaja oboljenja od koronavirusa, a iz Supetra 2 slučaja, po jedan danas i jučer.

30 posto novooboljelih su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, 65 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Mjera zdravstvenoga nadzora određena je za ukupno 2.030 osoba. Na oporavku u splitskomu Kliničkomu bolničkom centru nalazi se 47 osoba koje su pozitivne na Covid, a 5 osoba treba pomoć respiratora. Kad se današnji podaci usporede s jučerašnjima, porastao je broj na bolničkomu liječenju za 5 osoba, a 1 pacijent više nalazi se na respiratoru.

Glavni epidemiolog na otoku dr. Nađan Šerić, voditelj Epidemiološke službe u Supetru (izvor: N1)

Podjelite:

You may also like...