PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Novi slučajevi zaraze iz Supetra, Bola, Milne, Postira, Pučišća, Selca i Nerežišća

U Splitsko-dalmatinskoj županiji evidentiran je danas, 12. prosinca, 491 novi slučaj zaraze koronavirusom, a testirane su ukupno 1.363 osobe.

Iz Supetra 10 osoba zaraženo koronavirusom
Na Braču je danas potvrđen koronavirus kod 21 osobe. Najveći broj novozaraženih je s područja grada Supetra, njih 10, zatim 2 nova slučaja iz Bola, Milne, Postira, Pučišća i Selca te 1 slučaj zaraze s područja općine Nerežišća. Broj osoba koje su na Braču u samozolaciji nije poznat javnosti, kao ni po mjestima. S tim podacima raspolažu epidemiolozi, ali i policija koja je nadležna za kontrolu poštivanja mjere zdravstvenoga nadzora. Ono što je sigurno je da se osobe koje su bile bliski kontakt zaraženih osoba stavljaju u samoizolaciju koja traje 10 dana, umjesto 14 kako je bilo prije. Samoizolacija je preventivna mjera, treba je shvatiti ozbiljno, a takvim je osobama, treba podsjetiti, strogo zabranjen izlazak iz kuće, šetanje po mjestu i ostvarivanje kontakta. Kršenje takve mjere je i kazneno djelo, a policija je – prema napisima u medijima – pisala kaznene prijave protiv prekršitelja. Epidemiolozi upozoravaju da najveći bazen zaraženih dolazi upravo od osoba kojima je određena samoizolacija.

Split, Sinj i Makarska imaju najviše novih slučajeva
U Splitskoj županiji i danas je najveći broj novozaraženih iz Splita gdje je zabilježeno 186 slučajeva. Na drugomu mjestu po broju inficiranih osoba je Sinj s 32 novooboljele osobe, a na trećemu Makarska u kojoj je 29 osoba oboljelo od koronavirusa.

U samoizolaciji više od 3.500 osoba
Od ukupnoga broja novooboljelih osoba, 283 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Pod zdravstvenim nadzorom nalaze se ukupno 3.573 osobe.

U 24 sata u bolnici umrlo 12 osoba
U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu na liječenju nalazi se 190 Covid pozitivnih osoba, dok se njih 16 nalazi na respiratoru. Prema izvješću splitskog KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je 12 osoba. Najmlađa umrla osoba je muškarac koji je preminuo u 67. godini života. Umrle osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Na Braču je danas, 12. prosinca, potvrđen koronavirus kod 21 osobe. Najveći broj novozaraženih je s područja grada Supetra, njih 10, zatim 2 nova slučaja iz Bola, Milne, Postira, Pučišća i Selca te 1 slučaj zaraze s područja općine Nerežišća (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...