PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Novi slučajevi zaraze koronavirusom iz Pučišća i Selca

Od ukupno 542 obrađena testa kod 72 osobe potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, izvijestio je danas, 12. veljače, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Među zaraženima su i dvije osobe s Brača, i to jedna iz Pučišća i jedna iz Selca.

Split, Kaštela, Sinj
U Splitskoj županiji i danas je najveći broj novooboljelih iz Splita, njih 32, dok je na drugomu mjestu grad Kaštela sa 7 novozaraženih. Na trećemu mjestu je Sinj odakle je 5 novih slučajeva zaraze. Od ukupnoga broja novooboljelih, 47 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Raste broj osoba na bolničkomu liječenju
U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.641 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 101 Covid pozitivna osoba, a što je za 2 osobe više u odnosu na jučerašnje podatke županijskoga Stožera civilne zaštite. Na respiratoru je 10 pacijenata, 2 više nego u četvrtak.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminula je ženska osoba u 88. godini koja je, uz brojne komorbiditete, bila pozitivna i na koronavirusnu infekciju.

Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, danas, 12. veljače, među pozitivnima na koronavirus su i dvije osobe s Brača, i to jedna iz Pučišća i jedna iz Selca

Podjelite:

You may also like...