Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Novi slučajevi zaraze u Milni i Sutivanu; i dalje velik broj zaraženih na liječenju i respiratoru

Prema današnjemu izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 771 obrađenoga testa kod 113 osoba potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus.

Na popisu mjesta odakle su novozaraženi nalaze se Milna i Sutivan
Prema evidenciji o novooboljelima po mjestu njihova prebivališta, najviše zaraženih je iz Splita, njih 50, zatim 10 iz Sinja, 8 iz Kaštela, 6 iz Solina i Trilja, 5 iz Imotskoga, 4 iz Hvara, 3 iz Makarske, 2 iz Baške Vode i Trogira te 1 osoba iz Ciste Provo, Dugopolja, Hrvaca, Klisa, Komiže, Lovreća, Milne, Omiša, Podbablja, Primorskoga Doca, Prološca, Segeta, Sućurja, Sutivana, Šolte, Zadvarja i Zagvozda.

U splitskoj bolnici na liječenju 162 osobe
Od ukupnoga broja novooboljelih, 72 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je trenutno 1.488 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru nalazi se 162 Covid pozitivne osobe, dok je 24 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije muške osobe, i to u 62. i 86. godini života, koje su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na koronavirusnu infekciju.

Kliničkiu bolnički centar Split (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...