PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

NOVI SPOR Gradonačelnica Ivana Marković tužila vijećnika Nikolu Rendića. Za danas najavljeno pripremno ročište na Općinskom sudu u Supetru

Iako je jedan sudski spor pri kraju, onaj u kojem je gradonačelnica Ivana Marković (SDP) tužila Poljoprivrednu zadrugu Supetar i Matu Jakšića, potpisnika otvorenoga pisma, za danas, 9. rujna, najavljen je početak novoga sudskoga spora u kojem ponovno sudjeluje Marković i to kao tužiteljica, ali ovoga puta protiv vijećnika HDZ-a Nikole Rendića kao tuženika.

Marković je optužila Rendića da je u objavi na Facebooku 19. svibnja iznio netočne podatke koji se odnose na uređenje parkinga na dijelu stare benzinske stanice. — Isti je namjerno iznio krive i netočne informacije, i to radi stalno, a vezano za trošak uređenja dijela na koji se nalazila benzinska stanica, objavila je 20. svibnja na Facebooku gradonačelnica Marković, naglasivši kako je ukupan ugovor za taj projekat, sa svim pratećim anexima, iznosio 1.178.956,48 kuna, a ne 3.249.155‬,68 kuna, kako navodi vijećnik Rendić. Tada je objavila kako je podignula tužbu protiv Rendića.

Parkiralište bez uporabne dozvole?
Supetarska gradonačelnica tada je objavila kako je podignula tužbu protiv Rendića. Mladi HDZ-ov vijećnik objavio je na Facebooku da parkiralište na području nekadašnje benzinske postaje nema uporabnu dozvolu te pri tom postavio pitanje: — Pitam se tko bi bio odgovoran da se nekome nešto dogodi na parkiralištu koje nema uporabnu dozvolu? Ponovno bi građani Supetra trebali plaćati naknade oštećenima zbog nečijega nerada i nepoštivanja zakona, optužio je Rendić supetarsku gradonačelnicu, istaknuvši da je 6. ožujka 2018. godine sklopila tri ugovora za isti projekt.

Marković: Namjerno je iznio pogrešan podatak
Marković je u osvrtu na Rendićeve navode pojasnila kako su vijećniku sve informacije dostupne i lako provjerljive te da je namjerno iznio pogrešan podatak o tome kako je taj projekt iznosio preko 3 milijuna kuna. — To nije točno i u stvari bi predstavljalo više od dvostruko veće vrijednosti od stvarno ugovorene i realizirane vrijednosti, istaknula je Marković, dodavši kako se radi o još jednom realiziranom projektu koji, podsjetila je, HDZ-ova opcija nije realizirala u 25 godina obnašanja vlasti u Gradu Supetru.

Rendić: Za razliku od gradonačelnice raspolažem argumentima
Vijećnik Rendić na objavu gradonačelnice Marković o tužbi protiv njega samo je kratko poručio: — Bit će mi neizmjerno zadovoljstvo zadovoljštinu tražiti na sudu, poglavito što, za razliku od gradonačelnice raspolažem argumentima, a i najpoglavitije što je izjavila da ja stalno iznosim krive i netočne informacije, što će na sudu svakako morati dokazati. Gradonačelnica Marković i vijećnik Rendić na sudu će svoj spor započeti upravo danas, kada je zakazano pripremno ročište. Tužba je na Općinskom sudu u Supetru zaprimljena 16. lipnja, a odgovor na tužbu Sud je dobio mjesec dana kasnije. I u ovomu sudskom sporu odlučivat će sutkinja Morana Petranić.

Na Općinskomu sudu u Splitu – Stalna služba Supetar danas, 9. rujna, održat će se pripremno ročište u povodu tužbe koju je gradonačelnica Ivana Marković (SDP) podnijela protiv vijećnika HDZ-a Nikole Rendića zbog objave na Facebooku od 19. svibnja u kojoj je Rendić objavio podatke o iznosu uređenja parkirališta na lokaciji bivše benzinske postaje. Gradonačelnica Marković objavila je kako je podigla tužbu zbog iznošenja krivih i netočnih informacija (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...