Grad Supetar

Novih 16 slučajeva zaraze koronavirusom na Braču

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas, 31. ožujka, 392 osobe zaražene su koronavirusom, a obrađeno je ukupno 1.063 testova.

Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, čak 36 posto testiranih pozitivno je na virus Covid-19, a što predstavlja značaj rast oboljelih.

U Postirima u proteklih 48 sati koronavirus potvrđen kod 7 osoba
Koronavirus danas je potvrđen i kod 16 osoba s otoka Brača. Na području Grada Supetra zaraženo je 7 osoba, među kojima, prema pisanjima medija, i nekoliko učenika gradske Osnovne škole zbog čega je ta ustanova u utorak, 30. ožujka, prešla na online izvođenje nastave do proljetnih praznika učenika. I na području Općine Postira raste broj zaraženih. U proteklih 48 sati Covid-19 potvrđen je kod 7 osoba, među kojima su samo danas 4 nova slučaja. S područja Općine Pučišća zaražene su 2 osobe, koliko i iz Općine Selca. U Nerežišćima je zabilježen 1 novozaražena osoba.

Epidemiolozi obrađuju 181 zareženu osobu
U Splitskoj županiji prema broju oboljelih vodeći je Split s 97 novih slučajeva zaraze. Na drugomu mjestu je Sinj s visokih 45 zaraženih, dok je na trećemu Vrgorac s 28 novooboljelih. Dvoznamenkaste brojke zaraženih imaju još Solin (24), Imotski (23), Makarska (19), Trilj i Trogir (14) te Kaštela (13). Od ukupnoga broja novooboljelih, 211 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Danas u samoizolaciji 155 osoba više
U samoizolaciji se nalazi ukupno 2.559 osoba, a što je za 155 osoba više u odnosu na jučerašnji broj osoba kojima su epidemiolozi propisali zdravstveni nadzor. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 159 Covid pozitivnih osoba. Brojka hospitaliziranih raste svakoga dana, a samo danas u splitskoj bolnici je 9 osoba više u odnosu na jučer. Na respiratoru su 23 pacijenta.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su tri osobe, i to dvojica muškaraca u dobi od 67 i 76 godina te žena koja je imala 55 godina. Uz brojne komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Koronavirus danas, 31. ožujka, prema izvješću županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, potvrđen je i kod 16 osoba s otoka Brača. Na području Grada Supetra zaraženo je 7 osoba, među kojima, prema pisanjima medija, i nekoliko učenika gradske Osnovne škole zbog čega je ta ustanova u utorak, 30. ožujka, prešla na online izvođenje nastave do proljetnih praznika učenika. I na području Općine Postira raste broj zaraženih. U proteklih 48 sati Covid-19 potvrđen je kod 7 osoba, među kojima su dana 4 nova slučaja. S područja Općine Pučišća zaražene su 2 osobe, koliko i iz Općine Selca. U Nerežišćima je zabilježen 1 novozaražena osoba (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...