Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Novih osam slučajeva zaraze koronavirusom na Braču; potvrđeni pozitivni nalazi kod osoba iz Bola, Milne, Nerežišća, Supetra i Sutivana

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 12. studenoga, da je od 1.258 obrađenih testova kod 374 osobe na području županije potvrđen koronavirus.

Osim toga, umrle su dvije osobe, i to u 67. i 79. godini života, koje su uz ostale komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Žarišta u Splitu, Sinju, Makarskoj, Vrgorcu, Solinu i Imotskomu
Prema podacima županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, samo iz Grada Splita 92 osobe su novozaražene, 27 iz Sinja, 26 iz Makarske, 25 iz Vrgorca, 23 iz Solina, 22 iz Imotskoga, 18 iz Kaštela, 14 iz Podbablja, 12 iz Omiša, 8 iz Podgore, 7 iz Prološca, 6 iz Dugopolja, Trilja, Dugoga Rata i Tučepa, 5 iz Brela, Hrvaca, Runovića i Šolte, 4 iz Trogira, Muća, Otoka i Zmijavaca, 3 iz Podstrane, Šestanovca, Komiže, Klisa, Lovreća i Ciste Provo, 2 iz Marine, Baške Vode i Jelse te po 1 novi slučaj oboljenja iz Staroga Grada, Visa, Vrlike, Dicma, Gradca, Lećevice, Okruga i Segeta.

Iz Milne čak 3 osobe pozitivne na Covid-19
Na popisu mjesta odakle su novozaraženi danas je i nekoliko s otoka Brača. Tako su 3 novozaražene osobe s područja općine Milna, 2 s područja Općine Bol te po 1 zaražena osoba iz grada Supetra, Nerežišća i Sutivana. Od ukupnoga broja novooboljelih, 183 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ovih dana na Braču tražena osoba je liječnik epidemiolog dr. Nađan Šerić, voditelj Epidemiološke službe u Supetru, s kojim surađuju brojne institucije kako bi epidemiološko stanje na otoku bilo pod kontrolom.

U splitskoj bolnici 125 osoba oboljelih od koronavirusa
Prema izvješću Kliničkoga bolničkoga centra u Splitu, na bolničkom oporavku nalazi se 125 osoba koje su Covid pozitivne, a 11 pacijenata je na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi ukupno 2.195 osoba.

Brački epidemiolog dr. Nađan Šerić, voditelj Epidemiološke službe u Supetru (izvor: N1 Televizija)

Podjelite:

You may also like...