Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

NUŽNA MJERA Evo koju obvezu od ponedjeljka imaju organizatori okupljanja s više od stotinu sudionika

U skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom Nacionalni stožer civilne zaštite donio je Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od stotinu sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije koronavirusa.

Jučer najveći broj novooboljelih od početka epidemije
Odluka je donesena nakon što je isti Stožer izvijestio javnost kako je jučer, 10. srpnja, u protekla 24 sata dijagnosticirano novih 116 osoba pozitivnih na koronavirus. Najveći je to broj oboljelih u jednom danu od početka epidemije, a u Hrvatskoj je po prvi put zabilježen troznamenkasti broj novozaraženih osoba. Među novooboljelima su i tri osobe s Brača, i to iz Nerežišća i Pučišća, dok je zaražena i sezonska radnica koja se nalazi u Supetru.

Treba najaviti okupljanje najkasnije 48 sati prije početka
Nužne mjere iz odluke koju je donio Nacionalnoga stožera moraju ispuniti organizatori svih okupljanja na kojima je više od stotinu osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od stotinu sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranoga početka okupljanja.

Obvezno vođenje pisane evidencije
Isto tako, svi organizatori okupljanja s više od stotinu sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti.

Inspektori civilne zaštite i policija u kontroli provedbe
Kontrolu provođenja Odluke koja će stupiti na snagu u ponedjeljak, 13. srpnja, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

U skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom Nacionalni stožer civilne zaštite donio je Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od stotinu sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije koronavirusa. Svi organizatori okupljanja s više od stotinu sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...