PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

O POMOĆIMA IZ GRADA SUPETRA Najveća novčana pomoć iz Državnoga proračuna pripala za uređenje novih jaslica i projekt revitalizacije Škripa

Grad Supetar objavio je nedavno na službenim mrežnim stranicama informacije o dodjeli nepovratnih sredstava, sponzorstva, donacija i drugih pomoći, a u svrhu informiranja javnosti.

Za projekt “Dica mora” uplaćena su sredstva od 40,000 kuna
Za projekt “Zeleni Brač” tekuće pomoći iz Državnoga proračuna iznose 57.907,10 kuna. Iz županijskih proračuna uplaćena je tekuća pomoć u iznosu od 53.520,30 kuna. Od toga iznosa 4.020,30 kuna iznosi pomoć za sadni materijal, 9,500 kuna za ogrjev, a 40,000 kuna za vrlo važan projekt “Dica mora”, ekološko-edukativni projekt koji su osmislili grad Supetar i TZ grada Supetra.

Iz Državnoga proračuna za jaslice Dječjega vrtića uplaćeno 400,000 kuna
Iz općinskih proračuna tekuća pomoć za projekt “Zeleni Brač” iznosi 30,633 kuna. Za uređenje novih jaslica na adresi Petra Jakšića 17, iz Državnoga proračuna, i to Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uplaćeno je 400,000 kuna, a riječ je o kapitalnoj pomoći i vrlo važnom projektu koji iznosi oko 1,6 milijuna kuna. U tu vrstu pomoći spada i ona od Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosi od 40,000 kuna, i to za pomoć u opremanju knjižnice.

Supetarski vatrogasci dobili pomoć Županije za nabavu vatrogasnoga vozila
Za nabavu modernoga vatrogasnoga vozila za potrebe Doborovoljnoga vatrogasnog društva Supetar iz Županijskoga proračuna kapitalna pomoć iznosila je 399.311,17 kuna. Ugovor o nabavi toga vozila potpisan je 10. listopada u zgradi Splitsko-dalmatinske županije, a tome činu sudjelovali su gradonačelnica Ivana Marković i predsjednik DVD Supetar Nikica Maričić.
Iz Državnoga proračuna, sredstvima iz EU fondova, pripala je i tekuća pomoć za projekt “Zaželi” u iznosu od 294.225,57 kuna. Riječ je o programu zapošljavanja u koji, osim grada Supetra, kao partneri sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Split i Centar za socijalnu skrb Brač – Supetar.

Nije zaboravljen ni projekt revitalizacije Škripa
Među dodjelom sredstava iz Državnoga proračuna nalazi se i kapitalna pomoć za projekt revitalizacije Škripa u iznosu od 476.645,96 kuna, dok je za projekt Dječjega vrtića Mrvica uplaćeno 63.112,50 kuna.

Grad Supetar objavio je nedavno na službenim mrežnim stranicama informacije o dodjeli nepovratnih sredstava, sponzorstva, donacija i drugih pomoći, a u svrhu informiranja javnosti. Najveća sredstva pripala su za projekt revizalizacije Škripa i uruđenje novih jaslica Dječjega vrtića Mrvica (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...