PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR Postirani darovali veliko srce Vukovaru; na Malom mostu obilježili 28. obljetnicu vukovarske tragedije, a sredstva od prodaje lampiona bit će uplaćena Udruzi “Vukovarski leptirići”

Paljenjem lampiona i zajedničkom molitvom na Malom mostu u Postirima danas, 18. studenoga, na 28. obljetnicu vukovarske tragedije u Domovinskom ratu, Postirani, i mladi i odrasli, obilježili su Dan sjećanja na žrtvu grada Vukovara.

Postirani su lampionima oblikovali veliko srce s početnim slovima Vukovara
Brojni su Postirani pristigli na Mali most, a sudionicima su se priključili i učenici Osnovne škole Vladimira Nazora koji su danas i u prostorima škole obilježili Dan sjećanja na Vukovar. Upaljeni su brojni lampioni kojima se na Malomu mostu oblikovalo veliko srce, a u sredini njega početna slova Vukovara “VU”, grada heroja, prisjećajući se pada toga grada na današnji dan 1991. godine.

U programu uz Dan sjećanja na žrtve Vukovara danas, 18. studenoga, Postirani su upaljenim lampionima na Malom mostu oblikovali veliko srce, a unutar njega početka slova grada Vukovara (foto: J. Bašić)

Molitveni program vodio je postirski župnik don Jure Martinić
Simbolično, točno u 18.11 sati, oglasila su se zvona s crkve Sv. Ivana Krsitelja i započeo je kratki molitveni program koji je vodio postirski župnik don Jure Martinić. U molitvi su upućeni zazivi za sve stradale u Vukovaru i Domovinskom ratu. Prethodno je u župnoj crkvi slavljena euharistiju u kojoj je župnik Martinić potaknuo vjernike na molitvu za mir i pravdu. Pjesmom “Bože, čuvaj Hrvatsku” pristiglih Postirana završio je kratki program obilježavanja.

28. obljetnica vukovarske tragedije obilježena je danas, 18. studenoga, u Postirima kratkim program koji je počeo u 18.11 sati na Malom mostu u organizaciji Udruge mladih općine Postira “Berekin” (foto: J. Bašić)

Program obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar organizirala Udruga “Berekin”
Ovogodišnje obilježavanje vukovarske tragedije organizirala je Udruga mladih općine Postira “Berekin” koja je osigurala 200 lampiona za prodaju, a prilozi prikupljeni od prodaje bit će darovani Udruzi “Vukovarski leptirići”. Danu sjećanja na žrtve Vukovara na Malom mostu nazočili su, uz ostale, općinski načelnik Siniša Marović i predsjednik Općinskoga vijeća Marko Radić.

Udruga mladih općine Postira “Berekin” organizirala je danas, 18. studenoga, prodaju lampiona, a sredstva prikupljena prodajom bit će uplaćena Udruzi “Vukovarski leptirići” (foto: J. Bašić)

upaljenim lampionima na Malom mostu oblikovano je veliko srce s početnim slovima grada Vukovara (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...