Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Obitelj darivatelja bogatija za člana

Još jedna uspješna akcija dobrovoljnoga darivanja krvi organizirana je u utorak 5. studenoga, u Nerežišćima u prostorima tamošnje Galerije. — Zadnja akcija darivanja krvi ove godine u organizaciji najboljega kluba na svijetu, kad se uzme u obzir broj darovanih doza na broj stanovnika, najavili su iz Crvenoga križa Brač.

Dražen Sekul priključio se obitelji darivatelja krvi
Akciji su pristupile 72 osobe, a njih 62 uspješno su darovale krv u prijepodnevnim satima, a vrata za darivatelje bila su otvorena do 13.30 sati. Vrijedi istaknuti da je akciji darivanja krvi prvi put pristupio mladi Dražen Sekul, pa je obitelj darivatelja bogatija tako za jednoga člana, a novom darivatelju tom prigodom uručena je i zahvalnica za pristupanje. — Dražen Sekul – dobro nam došao, poručili su iz bračkoga Crvenoga križa, najavivši ujedno da će davatelji krvi s prebivalištem u Splitu posjetiti Zavod za transfuzijsku medicinu i uključiti se u darivanje najdragocjenije tekućine.

U posljednje tri akcije prikupljene 162 doze krvi
Prethodno je akcija darivanja krvi organizirana u Pučišćima, gdje je prikupljeno 37 doza krvi. Prije Pučišća, i Postira su aktivno sudjelovala u akciji, prikupivši 63 doze nove krvi. U te tri posljednje akcije prikupljene su 162 doze životne tekućine koja će mnogima spasiti život.

Draženu Sekulu uručena je zahvalnica za prvo darivanje krvi, i to Nerežišćima (izvor: Facebook Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...