Obitelj iz Nerežišća odlučila pomoći obitelji iz Petrinje: Na Novu godinu obitelji Mijatović isporučen kontejner

Koliko dobrota i ljubav nemaju granica, posebno ovih dana kada mnogi pružaju svoju pomoć stanovnicima Banovine koji su pogođeni razornim potresom, potvrđuje i primjer Petra Kuščevića i njegove obitelji iz Nerežišća.

Ta je bračka obitelj odlučila pomoći jednoj obitelji iz Petrinje, i to po preporuci, darovavši joj kontejner.

Odlučili direktno pomoći jednoj obitelji
Kontejner je obitelji isporučen na Novu godinu, pa možemo reći da se radi o novogodišnjemu daru petrinjskoj obitelji. Darivatelj Kuščević pojasnio je zašto se i kako odlučio uključiti u pružanje pomoći, ali potaknuti i ostale da u teškim danima za stanovnike Banovine pokažu veliko srce te se odazovu u pomoći prema svojim mogućnostima. — Vidjevši strahote potresa u Banovini odlučio sam zajedno s obitelji direktno pomoći jednoj obitelji u Petrinji. Uz pomoć Marija Cindrića iz Siska, upućeni smo na obitelj Ivane Mijatović iz Petrinje. Uz malu objavu na Facebooku u prikupljanju pomoći odazvalo se mnogo obitelji. Prikupila se hrana, deke, higijenske potrepštine. Jednostavno, kolo se zakotrljalo, istaknuo je Kuščević, dodavši kako bi i veći automobil bio mali s obzirom na interes ljudi.

Kontejner našao preko prijatelja
Kuščević je pojasnio kako je kontejner pronašao u Splitu preko prijatelja Kristijana, a već na Staru godinu bio je spreman za putovanje u Petrinju. — Kontejner je u Petrinju prevezla auto služba obrta “Kica”, čiji je vlasnik Vinko Dragičević, njegov vozač Miko Dubravčić s pomoćnicima Antom Vranjčićem i Mariom Dubravčićem. Kontejner je dovezen u Petrinju na Novu godinu, rekao je Kuščević, zahvalivši pri tom osobama koje su osigurale prijevoz kontejnera u Banovinu, kao i donatoru kontejnera.

Petar Kuščević: Mislim da na ovomu nećemo stati
U znak solidarnosti prema stradalima u razornomu potresu uključila se i obitelj Kuščević, osim Petra njegov sin Jakov i supruga Karolina. — Odlučili smo na taj način ciljano pomoći nekome, u ovom slučaju obitelji Mijatović iz Petrinje. Zahvalio bih Ivici i Silviji Brešković, Gordanu i Mirandi Janković, Marinu i Silviju Cvitanić, Draganu i Ivani Šimunović, Juri i Ani Šimunović. Mislim da na ovomu nećemo stali, poručio je Kuščević.

Zajedno sa sinom Petar je proteklih dana pohodio i Petrinju, noseći obitelji Mijatović prikupljenu pomoć. — Vratili smo se u utorak s tim da smo još pomogli u susjedstvu skidati oštećene dimljake, dodao je Kuščević.

izvor: Facebook

Podjelite:

You may also like...