Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Objavljeno javno savjetovanje uoči početka radova na izgradnji prve dionice ceste Pučišća–Povlja, projekt vrijedan oko 60 milijuna kuna. Marino Kaštelan najavio i izgradnju ceste do buduće Pretovarne stanice Brač na brdu “Košer” kod Gornjega Humca

Uoči početka radova na izgradnji prve dionice ceste Pučišća–Povlja, važnoga projekta općine Pučišća, u duljini od 4.825 metara, a čija je vrijednost oko 60 milijuna kuna, objavljeno je u četvrtak, 23. siječnja, javno savjetovanje na elektroničkome oglasniku javne nabave.

Županijska uprava za ceste posredovala kod Ministarstva prometa
Savjetovanje će trajati do 30. siječnja, a zatim će biti obavljena kontrola nadležne Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te objavljen natječaj. Gotovo 10 milijuna kuna za taj je projektu preko Županijske uprave za ceste osiguralo Ministarstvo prometa iz Kohezijskoga fonda Europske unije. Ugovor o financiranju prve dionice te ceste potpisali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Županijske uprave za ceste Petar Škorić.

Sredstva namijenjena za nadzor, upravljanje projektom, vidljivost i povrat sredstava uloženih u otkup zemljišta
Načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan pojasnio je da su sredstva Ministarstva prometa iz toga fonda Europske unije namijenjena za usluge stručnoga nadzora, upravljanje projektom, vidljivost, a značajan dio i za povrat ranije uloženih sredstava u otkup zemljišta. Načelnik je istaknuo da projekt prve dionice ceste Pučišća–Povlja uključuje 10 kV kabela i 35kV dalekovoda, telekomunikacijsku mrežu i javnu rasvjetu.

Sklopljen ugovor za izgradnju ceste do Pretovarne stanice Brač
Pučiški načelnik obavijestio je i da je sklopljen ugovor s izvođačem radova za izgradnju ceste do buduće Pretovarne stanice Brač na brdu “Košer” kod Gornjega Humca. — Prometnica duljine 3.880 metara financira se iz EU fonda za ruralni razvoj u iznosu od 7.536.800,00 kuna, a to je otprilike i ukupna vrijednost projekta jer je jučer potpisan ugovor na iznos od 7.458.957,94 kuna. Tome treba dodati još oko 150.000 kuna troškova nadzora i drugih manjih troškova, istaknuo je Kaštelan.

Potpisivanju ugovora prethodio postupak nabave
Potpisivanju ugovora prethodio je postupak nabave. Načelnik iz Pučišća pri tom je istaknuo: — Imali smo tri zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda, tri odluke o odabiru, tri žalbe, tri rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, dvije tužbe Visokom upravnom sudu i dvije presude toga suda, zatim dva ugovora s izvođačima, jedan raskid ugovora i jednu odluku o poništenju.

Proračunom i Planom nabave osigurana sredstva za asfaltiranje niza nerazvrstanih cesta
Načelnik općine Pučišća najavio je da bi cesta trebala biti izgrađena na jesen ove godine, a, kako je rekao, služila bi za pristup pretovarnoj stanici za otpad s otoka Brača koja je na “Košeru” planirana u sklopu Županijskoga centra za gospodarenje otpadom. Kaštelan je napomenuo da su proračunom općine Pučišća za ovu godinu i Planom nabave osigurana sredstva u iznosu od 750.000 kuna za asfaltiranje niza nerazvrstanih cesta u Pražnicama, Gornjemu Humcu i Pučišćima.

Gotovo 10 milijuna kuna za taj je projekt preko Županijske uprave za ceste osiguralo Ministarstvo prometa iz Kohezijskoga fonda Europske unije. Ugovor o financiranju prve dionice te ceste potpisali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Županijske uprave za ceste Petar Škorić

Podjelite:

You may also like...